Dél-Alföld

Átvenné a megyei Vöröskereszt a Hajléktalan Segítő Központ feladatait, hangzott el a hétfői szentesi testületi ülésen. A képviselőket megosztotta az ügy, többen fel is tették a kérdést: származik-e ebből a városnak valamilyen előnye. Például az, hogy a világ minden táján jelen lévő szervezetnek több forrás áll a rendelkezésére, mutatott rá Szirbik Imre polgármester. A hajléktalanellátás nem egyszerű ellátási forma, fogadjuk el a segítő kezet, érvelt Szabó Zoltán Ferenc. Móra József azt hangoztatta: ne fogadják el a Vöröskereszt felajánlását, nem érdemes kockáztatni az ellátás színvonalát.

A központot a város hozta létre, de kistérségi feladatot lát el, így a döntést annak ellenére sem hozhatja meg egyedül Szentes önkormányzata, hogy a városatyák végül elfogadták az előterjesztést. A karitatív szervezet abban az esetben dolgozhat az intézményben, ha a kistérség mind a 8 települése igennel szavaz. A testületi ülésen elhangzott: a kérdés egyelőre csak Nagytőkén került napirendre. A község nemet mondott azzal a kitétellel, hogy amennyiben rajtuk kívül minden település rábólint az átvételre, ők is újratárgyalják.

A központ körül utoljára az év elején alakult ki hasonló vita, akkor a testület pénzügyi anomáliák miatt a központ vezetőjének megbízását azonnali hatállyal visszavonta. Feljelentést tettek a Szentesi Rendőrkapitányságon, amely elfogultságot jelentett be, ezért a megyei kapitány Hódmezővásárhelyt jelölte ki az eljárás lefolytatására. A vezetői feladatokat azóta – megbízottként – Kocsyné Takács Ildikó látja el. Időközben – bár a város nem írt ki ilyen tárgyú pályázatot civilszervezetek számára – a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete azzal kereste meg az önkormányzatot: átvállalná a Hajléktalan Segítő Központ feladatait. Az önkormányzat a vezetői poszt betöltésére eddig nem hirdetett meg pályázatot, a folytatással kapcsolatban egyelőre a kistérség döntésére vár.

Még nyomoznak a korábbi vezető ellen

Szenti Szabolcs, a rendőrség sajtószóvivője arról tájékoztatott: a korábbi vezetőt gyanúsítottként hallgatták ki sikkasztás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást. A tényállás szerint a gyanúsított által vezetett intézmény 2008-ban sikeresen pályázott egy lakhatási program működtetésére, a pályázati pénzzel azonban nem számolt el, annak egy részével sajátjaként rendelkezett.

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com