Belföld

Két legyet üt a kormány egy csapásra: munkát ad 2000 embernek, az allergiásokat pedig megszabadítja a parlagfűtől. Június közepén indul az új közmunkaprogram.

Motoros kaszával nyírják a parlagfüvet Szentendrén. A hazánkba a 20-as évek elején behurcolt, és az 50-es években még csak alig kimutatható gyom mára óriási mértékben elszaporodott, főként Közép-és Kelet-Magyarország valamint Észak-Dunántúlon. A növény a nyári virágzáskor erősen allergizál. Erről beszél Bálint gazda egy ismeretterjesztő műsorban: teljes kifejlődését úgy július közepén, augusztus elején éri el az egész országban, millió számra szórja szét pollenszemeit.

Közmunkaprogramokban most is több mint 10 ezren irtják a parlagfüvet az országban. Június közepétől azonban bővül ez a létszám. A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanis pályázatot ír ki a legfertőzöttebb kistérségek, köztük a főváros számára - jelentette be Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatáspolitikai államtitkára. Elmondta: új, meghívásos célprogramot indítanak, 410 millió forintos kerettel. 2250 munkanélkülit foglalkoztathatnak két hónapig. Ez kistérségenként 45 fő, és Budapesten a hajléktalanok számára jelent ez a program újabb munkalehetőséget – tette hozzá az államtitkár.

A közmunkások 6 órában bruttó 58 és fél ezer forintot keresnek. A pályázathoz nem kell önerő, az állam a felszerelés és az utaztatás költségeit is állja. A jelentkezőknek csak azt kell vállalniuk, hogy egy nap önkéntes parlagfű irtást is tartanak

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #1 Allergiás 2011-06-06 08:41
Hú de jó lesz, nekem 2 jó helyett 3 is ad, mivel allergiás vagyok, de ez NEM számít attól még alkalmas vagyok utcára ki menni ,30 fokban szagolgatna az összes gazt ami épp nyáron virágzik és a fagyokig tart, de sebaj mert kell az 1M munkahely, de nem így kellene megoldani.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com