Dél-Alföld

Szeged - A hirtelen jött havazás és hideg idő miatt már most teljesen megteltek a szegedi hajléktalanszállók. Pedig a java a hétvégén jön, amikor a levegő mínusz 20 fokra hűlhet le. Aki nem tudja fűteni a lakását, az csak a nappali melegedőbe térhet be. Az éjszakát otthon kell töltenie. Több mint negyvenen fagytak halálra tavaly télen Magyarországon, köztük Csongrád megyeiek. A halottak többsége nem hajléktalan, hanem olyan nagy szegénységben élő ember volt, akinek tűzifára sem volt pénze. Több mint negyvenen fagytak halálra tavaly télen Magyarországon, köztük Csongrád megyeiek. A halottak többsége nem hajléktalan, hanem olyan nagy szegénységben élő ember volt, akinek tűzifára sem volt pénze. Több mint negyvenen fagytak halálra tavaly télen Magyarországon, köztük Csongrád megyeiek. A halottak többsége nem hajléktalan, hanem olyan nagy szegénységben élő ember volt, akinek tűzifára sem volt pénze.


Fűtetlen házában hunyt el január elején egy 50 éves térvári nő, pár nappal később pedig egy 62 esztendős szegedi férfi. Az idei tél első áldozata egy 59 éves tömörkényi férfi volt, aki saját házában hűlt ki oly súlyosan, hogy életét már nem tudták megmenteni.

Napra pontosan egy éve szikrázó napsütésről és 7 fokos hőmérsékletről számolt be lapunk – az Országos Meteorológiai Szolgálat Bajai úti állomásának előrejelzése szerint Szegeden ezen a hétvégén mínusz 20 fokra lehet számítani.

Papp Istvánné, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ igazgatója elmondta, hogy a szegedi Indóház téri, a Moszkvai körúti és a Bajai úti hajléktalanszállón a hirtelen jött hideg miatt már most teltház van.

– A szegedi szállók összesen 163 férőhelyesek – Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen összesen van ugyanennyi –, de ezekbe csak hajléktalanokat tudunk befogadni. A rossz anyagi körülmények között élőkkel a különböző gondnoki szolgálatoknak kell foglalkozniuk. Ők nem tölthetik nálunk az éjszakákat. Az Algyői úti nappali melegedőből persze senkit nem tiltunk ki – mondta az igazgató.

Ide jár a 22 éves Arnold is, aki a reggeli nyitástól a délután 4 órai zárásig tévézik és pihen a melegedőben. – Baktóban lakom, de csak éjszakára járok haza. Hideg van otthon, mindössze egy villanybojlerrel fűtünk – mesélte a fiú.

A nappali melegedőben tegnap délelőtt 50-en – ennyi az épület befogadóképessége – ücsörögtek. A levegőt fűtő öt konvektor mindegyike a legmagasabb fokozaton üzemelt.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com