Dél-Alföld

A rendőrök is folyamatosan keresik azokat a helyeket, ahol hajléktalanok tölthetik az éjszakáikat.

A hirtelen jött hideg és a havazás miatt már most teljesen megteltek a szegedi hajléktalanszállók. A java pedig a hétvégén jön, pénteken akár mínusz 20 fok is lehet. A következő éjszakákra ennyit jósolnak a meteorológusok, az utcán élők számára ez akár már halálos is lehet. Csak tavaly télen több mint 100-an fagytak meg, többségük hajléktalan volt, de már idén is volt a hidegnek áldozata.

– Kényszeríteni nem tudjuk őket, ugyanakkor a rendőrök folyamatosan felkeresik azokat a helyeket, ahol hajléktalanok szokták tölteni az éjszakáikat, és ha olyan hajléktalannal találkoznak, akinek az élete közvetlen veszélyben van, kihűlés fenyegeti, akkor krízisautót, szükség esetén mentőt tudunk hozzá hívni– mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Pontos adatok nincsenek, de a mentősök tapasztalatai szerint télen a fővárosban minden ötödik esetben hajléktalanokon segítenek, és ez az arány a vidéki nagyvárosokban sem kisebb. A leghidegebb napokon országszerte több tucatnyi utcán élő életét mentik meg azzal, hogy kórházba viszik őket.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com