Dél-Alföld

Bevették magukat a hajléktalanok a kecskeméti Városi Mozi egykori jegypénztárába. A közterület-felügyeletnek ez ellen az egyetlen eszköze, hogy a lelkükre beszél. Gyakran hiába teszi - írja a baon.hu. Az évtizede üresen álló kecskeméti Városi Mozi egykori jegypénztára a hajléktalanok tanyájává vált. A környékbelieknek ebből elegük lett.
- A közterület-felügyelet emberei mindig itt bírságolnak, akkor kezdjenek valamit a hajléktalanokkal is! - mondja egy felháborodott hölgy, aki a szomszédban lakik.

Úgy tűnik azonban, hogy a törvény továbbra sem ad túl sok lehetőséget a hajléktalanok eltávolítására. Erőszakkal senki sem léphet fel velük szemben csak azért, mert beköltöztek a patinás épület egyik, amúgy betört ablakú helyiségébe - írja a baon.hu.
- A közterület-felügyelők mellett dolgozó településőröknek pontosan az a fő feladatuk, hogy próbáljanak a hajléktalanok lelkére beszélni - mondja a lapnak Csíkos Imre, a közterület-felügyelet vezetője. - Szeretnénk, ha ezeket az embereket sikerülne beterelni a hajléktalanszállóra, a melegedőbe. De erőszakkal ezt nem tehetjük meg, sem mi, sem pedig a rendőrség. Ettől kezdve marad a lelkükre beszélés.

Kecskemétnek egyébként nem ez az egyetlen neuralgikus pontja a hajléktalanok miatt. A vasútállomás szintén problémás, ott a MÁV próbál szabadulni tőlük. A Széchenyivárosban szintén sok a fedél nélküli ember, számtalan helyen fedezik fel a fészküket a bokrok takarásában.

Csíkos Imre azt mondja: ez ellen egyetlen hatékony megoldás van, mégpedig a hideg. Az elmúlt napok kemény mínuszaiban a hajléktalanok kis rábeszélés után bevonultak a melegedőre. Ám ahogy enyhült az idő, azonnal visszaköltöztek megszokott helyükre, és a harc kezdődhet elölről.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com