a világból

Hajléktalanok sorsában osztozott és az egyik londoni híd alatt töltött egy fagyos éjszakát Vilmos herceg, a brit trón várományosa, hogy átérezhesse az általa is pártfogolt londoni hajléktalanok nyomorúságát.  A 27 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - a hajléktalanokat segítő legfőbb londoni jótékonysági csoport, a Centrepoint fővédnöke.
 

AFP
Vilmos herceg a Centrepoint születésnapján


A hercegnek még márciusban, a szervezet támogatására rendezett éves díszvacsorán vetette fel a Centrepoint vezetője, Seyi Obakin, hogy próbálja ki csak egyetlen éjszakára a szabadban alvást. Obakin a Centrepoint honlapján kedden közzétett beszámolójában elismerte: egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy Vilmos komolyan veszi a javaslatot.

A trónörökös azonban komolyan vette, olyannyira, hogy az év egyik leghidegebb éjszakáját választotta a megmérettetéshez. Mint a keddi beszámolóból kiderült, Vilmos egy hete, a Centrepoint 40. születésnapjának előestéjén hajtogatta ki hálózsákját a londoni Blackfriars Bridge tövében, és személyi titkárával, Jamie Lowther-Pinkertonnal, valamint Obakinnal együtt becsülettel eltöltötte az éjszakát a szabad ég alatt.

Obakin felidézte, hogy megpróbálták kukákkal körülvenni magukat a jeges szél ellen, de a beton, amelyen aludtak, ettől még nem lett melegebb. Ráadásul majdnem elgázolta őket egy utcaseprő gép, amelynek vezetője nem vette észre a földön alvó herceget és társaságát.

Vilmos a kaland után közölte: egyetlen éjszaka természetesen nem elég ahhoz, hogy akár a leghalványabb fogalma legyen arról, milyen lehet minden éjjel London utcáin aludni. Hozzátette azonban: reméli, hogy személyes tapasztalatszerzésével még jobban tudja segíteni az utcán élő elesetteket.

 

 

 

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com