Dél-Alföld

Az országban működő hajléktalanszállókon 90—95 százalékos a feltöltöttség. A 30 férőhelyes békéscsabai átmeneti szállón is van még hely, hiszen január első napjaiban 25 lakót számlált az intézmény. Dr. Csereiné Árgyelán Anna, a Békéscsabai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Központ igazgatója elmondta, ez nagyjából megfelel az év eleji átlagnak. Ha ennél is hidegebb van, akkor ez a szám általában 28—29-re emelkedik. Sokan azonban nem szeretik a közösséget, számukra nyitották meg a nappali melegedőt, ahol 8 és 16 óra között fürdésre, mosásra vagy televíziózásra van lehetőség. Itt naponta 10—19 hajléktalan fordul meg, közülük néhányan éjszakára is maradhatnak.

— Vannak, akik nem igényelnek fekvőhelyet, de 3—4 ember mindig akad, akinek a hideg miatt megengedjük, hogy maradjon — mondta Csereiné Árgyelán Anna. — Ők nem szívesen mennek a közösségbe, mi viszont nem szeretnénk, hogy az utcán fagyoskodjanak. Az utcán élőknek november 1-jétől áprilisig naponta 30 hideg étkezési csomagot is biztosítunk, de negyven hálózsákot és takarót is kiosztottunk.

Pályázati pénzből azt is megoldjuk, hogy hetente egy alkalommal orvos jöjjön a melegedőbe, segítünk a hajléktalanok gyógyszereit kiváltani, illetve ha kórházi kezelésre szorulnak, az oda való alapfelszerelést is biztosítjuk. A bentlakókat és a bejárókat is tájékoztattuk az új influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségéről. Akik vállalták, azok már meg is kapták az oltást. Foglalkozunk albérlet-közvetítéssel is, hiszen van olyan rászorult, akinek a helyzetén egy olcsó albérlet mindennél többet segít.
A hajléktalanszálló lakóit számos adakozó is támogatja. Pár napja például harminc adag ingyen ebéddel lepték meg őket.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com