a világból

Tizenegyen haltak meg Romániában

A sarkvidéki hideg tizenegy ember halálát okozta az elmúlt huszonnégy órában Romániában, a hatóságok narancssárga fokozatú "fagyriadót" rendeltek el néhány északkeleti és erdélyi megyében.

A Realitatea hírtelevízió hétfői jelentése szerint az áldozatok fagyhalála amiatt következett be, hogy Suceava, Botosani, Iasi és Neamt, valamint Brassó, Hargita és Kovászna megyében a hőmérő higanyszála az éjszaka folyamán mínusz 26 Celsius-fok alá süllyedt. Kovászna városban mínusz 34, a hidegrekordjairól is ismert Csíkszeredában pedig mínusz 32 Celsius fokot mértek hétfőre virradóra. A Kárpátokon túl fekvő Bukarestben hajnalban a fagypont alatti 21 fokra süllyedt a hőmérséklet.


Emberek fagytak halálra Bulgáriában

Szófiában és az északkeleti Sumenban egy-egy hajléktalan szenvedett fagyhalált. Az ugyancsak északkeleti Valcsi dolban pedig egy idős ember merészkedett ki otthonából a hóviharba, ami a halálát okozta. 
Ugyancsak a szokatlanul zord időjárás számlájára írható két beteg halála is. Az őket szállító mentőautók elakadtak a téli időjárás miatt használhatatlanná vált utakon, és ezért a betegeket nem tudták kórházba szállítani - jelentette a Dnevnik című újság.
   
Hétfő reggel az északi Glavinicában 29 Celsius-fokos hideget mértek. A balkáni ország középső részén mínusz 24 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Bulgáriában az eddigi leghidegebbet - mínusz 38,3 fokot - 1947-ben az ország nyugati részében lévő Tranban mérték.
   
A Fekete-tenger partján fekvő Várnát továbbra is elzárják a külvilágtól a heves hóviharok. 
Az északkeleti térség városaiban hétfőn szünetel az oktatás. A meteorológiai szolgálat szerint várhatóan ez a hétfő lesz az idei bulgáriai tél leghidegebb napja. Az előrejelzések szerint a hideghullám Bulgáriában a hét végéig még biztosan eltart.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com