Dél-Alföld

A kötelező ellátási formák adottak, télen azonban szükség lenne egy éjjeli menedékhelyre is a hajléktalanszálló és a nappali melegedő mellett - mondja Csereiné Árgyelán Anna, a békéscsabai kistérségi családsegítő szolgálat vezetője.

A megyeszékhelyen télen évek óta éjszakára is megnyitják a melegedőt. Matracokat adnak a fedél nélkül élőknek. Így oldják meg, hogy azok is bemehessenek akár egyetlen éjszakára is, akik egyébként nem vállalják a hajléktalanszállón való huzamosabb tartózkodást. A hajléktalanszállón jelenleg huszonnégyen laknak. A téli hideg elől éjszakára általában öt-tíz utcán élő menekül a szállóra, sokan azonban a vasútállomáson, a kínai piacon vagy éppen elhagyatott házakban, romépületekben húzzák meg magukat. A hajléktalan-ellátás normatívája idén, ha kis mértékben is, de csökkent. Míg tavaly a hajléktalanszállón egy férőhely éves fenntartására 516 ezer forint jutott, addig idén ez az összeg 468 ezer forintra csökkent. Kevesebb lett az utcai szociális munkára fordítható normatíva is. Tavaly 4 millió 900 ezer forint jutott utcai ellátásra, 2010-ben már csak 4 millió 500 ezer forintból gazdálkodhatnak. Békéscsabán 160-180 otthontalan él az utcákon. A városban három szervezet végez utcai szociális munkát, ők állnak közvetlen kapcsolatban a hajléktalanokkal.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com