Dél-Alföld

Majd egymillió eurós támogatásból épül meg 2011 márciusáig egy 100 főt befogadó hajléktalanellátó és rehabilitációs központ. A ma délelőtti sajtótájékoztatón néhány látványtervet és a beruházás minden részletét megosztották a szervezők.

Évente 4-5 hajléktalan véglegesen és teljesen visszailleszkedik a társadalomba. Ezt biztosítja a 2011-re megépülő Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ, melynek terveit és látványrajait ma délelőtt mutatták be a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti irodájában. Rigóné Kiss Éva a szervezet helyi vezetője elmondta, a most épülő központ nem csak a hajléktalanok számára lesz nagy segítség, hanem azoknak is, akik az úgynevezett veszély zónában élnek, vagyis szociálisan elesettek és nagy az esélye, hogy bármikor utcára kerülnek. Számuk pedig egyre nagyobb.

„Nagyon riasztó számot tudnék mondani, ha a legszélesebb értelemben határoznánk meg a hajléktalanságot, akkor ez a város 15- 20%-át is jelentheti.”- mondta el Rigóné Kiss Éva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Kecskeméti vezetője


Az 1300 négyzetméteres központban helyet kap majd nappali melegedő, átmeneti szállás, valamint egy rehabilitációs otthon is, összesen 102 embert tud majd befogadni és 30 munkahelyet teremet. Megépülésével 20 ember, tartós lakhatása rendeződik és 30 fő rehabilitációja lesz megoldott. A központ létrehozását a Velux Magyarország Kft. 900ezer euróval támogatta. A szervezet több országban végez műemlékvédelmi és szociális feladatokat. Nagyon sokan keresik meg őket, a válság óta egyre többen.

„Elárasztanak minket a különböző pályázatok és kérelmek ma is. látnunk kell, hogy azok a társadalmi szervezetek, alapítványok melyek a szociális területen tevékenykednek nagyon nehéz anyagi körülmények közt próbálják hivatásuk feladatait teljesíteni.”- mondta el Kónya István Velux Magyarország Kft. konzultáns

Az épülő központban nem csak a rászorulók kapnak majd helyet, a környező lakosságra is gondoltak. Helyet kap egy orvosi rendelő, ingyenesen használható közösségi terem, valamint jogi és egészségügyi tanácsadásra is lesz lehetőség.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com