Dél-Alföld

Képzés, foglalkoztatás, lakhatás — ezzel a három szóval foglalható össze röviden, hogy miként segíti a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ hétfőn induló, Kézen-fog-lak elnevezésű programja a hajléktalan embereket. A 33 millió forintos projekt tizenhatuknak adja meg a lehetőséget, hogy újra munkát találjanak, s sorsuk ismét felfelé íveljen. Nagy György Miklósné, a békési szociális szolgáltató központ igazgatója lapunknak elmondta, hogy ma megkezdődik a kiválasztási folyamat. A szakember kérdésünkre kifejtette: a helyi hajléktalanszálló lakói és a lakhatási problémákkal küszködő emberek jelentkezésére egyaránt számítanak.

A program következő részeként az érintettek parkgondozói, illetve a későbbiekben takarítói képzéseken vesznek majd részt, amellyel jelentősen növekedhetnek elhelyezkedési esélyeik. Érdekesség, hogy a projektnek ezt a részét fogadták leginkább tamáskodva a programba esetlegesen bekapcsolódó hajléktalanok.

A legtöbben ugyanis — ami mindenképpen pozitívum — minél hamarabb dolgozni szeretnének. Az intézmény munkatársai viszont már több vállalkozással is felvették a kapcsolatot, s úgy tűnik, lesz fogadókészség az újonnan kiképzett emberek foglalkoztatására. Ezzel pedig újabb szakaszába ér a projekt, hiszen állandó munkához és ezzel párhuzamosan jövedelemhez jutnak az érintettek.
A legnehezebb kérdést a lakhatás megoldása jelentheti — fűzte tovább a program menetét az igazgató. A szakemberek azonban — az albérletkeresésen át annak megtartásáig — minden területen segítik majd a hajléktalanokat.

Az otthon nélkül maradottak kezdetben a bérleti díj kétharmadát megkapják támogatásként, ami később lassanként fog majd csökkenni. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Társadalmi Operatív Program részeként valósul meg.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com