Dél-Alföld

Hajléktalanokon segít a Fedél Más-Kép(p) program, amelyet kedden mutattak be Békéscsabán. A megvalósításra közel 67 millió forint uniós támogatást nyert a békéscsabai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Központ és az Egyensúly A. E. Egyesület. A fedél nélkül élők lakhatását és elhelyezkedését segítik. A résztvevőket pszichológusok és szociális munkások segítségével választottuk ki, fontos, hogy az érintettek maguk is tenni akarjanak a változásért — mondta Csereiné Árgyelán Anna, a családsegítő szolgálat vezetője.

Harminc fedél nélkül élő számára albérleti támogatást nyújtanak. Fontos, hogy a költségek egy részét a támogatottnak kell állnia, emellett előtakarékosságot is vállalnia kell.  A lényeg, hogy minél többet takarékoskodjon, hogy a programot követően is biztosított legyen a lakhatása — tette hozzá Csereiné Árgyelán Anna. További harminc hajléktalan részére parkgondozói és takarítói képzést indítanak. Emellett álláskereső tréninget és lelki segítséget is nyújtanak a rászorulóknak. A program időtartama két év, utána pedig egy féléves utánkövetés történik. A FEDÉL MÁS-KÉP(P) része, hogy a támogatottak békéscsabai játszótereket tartanak majd karban.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com