Dél-Alföld

Szeged - Sportnapot tartottak a Bajai úti hajléktalan szállón: lakók és dolgozók mérték össze tudásukat a csocsóasztaloknál, a darts-táblánál és más ügyességi játékokban. - Fussál már! Fussál! - bíztatták egymást a résztvevők a Bajai úti átmeneti szálló sportnapján szombaton. A lakók és dolgozók a métázással ismerkedtek - ez egy, a baseballhoz hasonló, ősi magyar játék. A már-már hagyományosnak számító sportnap különlegességét az adta, hogy idén többek között új csocsóasztalokat avathattak fel a lakók. A Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatán 297 ezer forintot nyertek sporteszközökre, társasjátékokra - tudtuk meg Joó Magdolnától, az átmeneti szálló vezetőjétől.
 

A dolgozók és gyermekeik is részt vettek a
 sportnapon. Fotó: Segesvári Csaba
A dolgozók és gyermekeik is részt vettek a sportnapon. Fotó: Segesvári Csaba


- Évek óta saját erőből, kölcsönkért csocsóasztalokkal rendeztük a sportnapunkat. A megnyert pénzből négyet vettünk, ebből kettő került a Bajai útra, egy az Indóház téri szállóra,szállóra, egy pedig a népkonyhára - magyarázta Joó Magdolna. A pályázati pénzből mozi- és színházjegyekre is futotta. Már voltak filmet nézni, színházba majd májusban mennek: Georges Feydeau Bolha a fülbe című darabját nézik meg. A lakók választották ezt az előadást, mert könnyű, vidám darabot szeretnének megnézni, és persze a csinos női szereplők is befolyásolták őket a kiválasztásnál.
 

Arcnélküli sakk. Fotó: Segesvári Csaba
Arcnélküli sakk. Fotó: Segesvári Csaba


Közben megkezdődtek a sakk-selejtezők, pattogott a labda a ping-pong asztalon, és a darts-tábla előtt is egyre többen összegyűltek; délután többek között ügyességi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a lakók és a dolgozók (ők 13-an vannak). - Jók ezek a közös programok, mert legalább egy kicsit mi is tudunk szórakozni, kikapcsolódni. És jobban megismerjük egymást - mondta Géza, aki már nyolc éve él az átmeneti szállón. Az állandó lakók 20-an vannak, az éjjeli menedékhelyen körülbelül 50 fő szokott aludni. Most ők is maradhattak napközben, hogy egy kicsit mozogjanak, és persze a meleg ebéd is vonzó lehetett a számukra.
 

Van, aki csak a jó idő kedvéért ült ki a 
padra. Fotó: Segesvári Csaba
Van, aki csak a jó idő kedvéért ült ki a padra. Fotó: Segesvári Csaba


Idén először egészségügyi sarkot is kialakítottak, ahol a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa mérte a jelentkezők vércukorszintjét, vérnyomását, testsúlyát. Nagy volt az érdeklődés itt is: szükség esetén orvoshoz küldték őket, vagy más tanácsokkal látták el a hajléktalanokat. Jövőre is pályáznak: rex-asztalra és kirándulásra szeretnének pénzt nyerni. A nap végén kiosztották az erre az alkalomra készített okleveleket is.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com