Dél-Alföld

Szeged - Sportnapot tartottak a Bajai úti hajléktalan szállón: lakók és dolgozók mérték össze tudásukat a csocsóasztaloknál, a darts-táblánál és más ügyességi játékokban. - Fussál már! Fussál! - bíztatták egymást a résztvevők a Bajai úti átmeneti szálló sportnapján szombaton. A lakók és dolgozók a métázással ismerkedtek - ez egy, a baseballhoz hasonló, ősi magyar játék. A már-már hagyományosnak számító sportnap különlegességét az adta, hogy idén többek között új csocsóasztalokat avathattak fel a lakók. A Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatán 297 ezer forintot nyertek sporteszközökre, társasjátékokra - tudtuk meg Joó Magdolnától, az átmeneti szálló vezetőjétől.
 

A dolgozók és gyermekeik is részt vettek a
 sportnapon. Fotó: Segesvári Csaba
A dolgozók és gyermekeik is részt vettek a sportnapon. Fotó: Segesvári Csaba


- Évek óta saját erőből, kölcsönkért csocsóasztalokkal rendeztük a sportnapunkat. A megnyert pénzből négyet vettünk, ebből kettő került a Bajai útra, egy az Indóház téri szállóra,szállóra, egy pedig a népkonyhára - magyarázta Joó Magdolna. A pályázati pénzből mozi- és színházjegyekre is futotta. Már voltak filmet nézni, színházba majd májusban mennek: Georges Feydeau Bolha a fülbe című darabját nézik meg. A lakók választották ezt az előadást, mert könnyű, vidám darabot szeretnének megnézni, és persze a csinos női szereplők is befolyásolták őket a kiválasztásnál.
 

Arcnélküli sakk. Fotó: Segesvári Csaba
Arcnélküli sakk. Fotó: Segesvári Csaba


Közben megkezdődtek a sakk-selejtezők, pattogott a labda a ping-pong asztalon, és a darts-tábla előtt is egyre többen összegyűltek; délután többek között ügyességi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a lakók és a dolgozók (ők 13-an vannak). - Jók ezek a közös programok, mert legalább egy kicsit mi is tudunk szórakozni, kikapcsolódni. És jobban megismerjük egymást - mondta Géza, aki már nyolc éve él az átmeneti szállón. Az állandó lakók 20-an vannak, az éjjeli menedékhelyen körülbelül 50 fő szokott aludni. Most ők is maradhattak napközben, hogy egy kicsit mozogjanak, és persze a meleg ebéd is vonzó lehetett a számukra.
 

Van, aki csak a jó idő kedvéért ült ki a 
padra. Fotó: Segesvári Csaba
Van, aki csak a jó idő kedvéért ült ki a padra. Fotó: Segesvári Csaba


Idén először egészségügyi sarkot is kialakítottak, ahol a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa mérte a jelentkezők vércukorszintjét, vérnyomását, testsúlyát. Nagy volt az érdeklődés itt is: szükség esetén orvoshoz küldték őket, vagy más tanácsokkal látták el a hajléktalanokat. Jövőre is pályáznak: rex-asztalra és kirándulásra szeretnének pénzt nyerni. A nap végén kiosztották az erre az alkalomra készített okleveleket is.

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com