Dél-Alföld

Rendeletben tiltják meg Debrecenben, a Nagykörút által határolt területen a koldulást. Emellett a cégek hirdetéseit is szabályozzák majd, járdákra eztán nem lehet reklámtáblát kihelyezni.

Új rendeletben gyűjtené össze a város a közterület használatával kapcsolatos szabályokat. A rendelet tiltaná a koldulás azon formáját is Debrecenben, mely nem erőszakos. A „néma koldulás” ugyanis rontja a városképet. Az indoklás szerint Debrecenben egy sokrétű szociális ellátórendszer működik és ezen kívül 6 úgynevezett nappali melegedő áll a rászorulók rendelkezésére. Az önkormányzat nem alkothat az egész városra tiltó rendelkezést, ezért a rendelettervezet a Nagykörúton belüli területen történő korlátozást tartalmaz. A Füredi utca, a Nyíl utca, a Wesselényi utca, az Erzsébet utca, a Nyugati utca, a Pesti utca és a Böszörményi út által határolt területen így tilos lesz kéregetni.

A rendeletben kontrollálnák a cégek és üzletek hirdetési lehetőségeit is. A közterületi hirdetések közül díjmentes lenne cégenként, szervezetenként legfeljebb két jogszabályi kötelezettségnek megfelelő cégjelző, címjelző berendezés vagy egy darab cégjelző, címjelző berendezés és egy darab legfeljebb 1 négyzetméter nagyságú, saját tevékenységet reklámozó hirdető berendezés, továbbá egy darab cégér elhelyezése. Ezeknek emellett meg kell felelni a helyi építési szabályozási előírásokról szóló önkormányzati rendeletben foglaltaknak is. A cégjelző és a reklámtábla az üzlet homlokzatából legfeljebb 10 centiméterre nyúlhat majd ki, ha a közgyűlés elfogadja az új rendeletet.

A vendéglátó teraszokra kihelyezett pultokon, bútorzaton és virágládákon továbbra is díjmentesen lehet majd a reklámcélú hirdetményeket elhelyezni, feltéve, hogy magára a közterület használatra kötöttek igénybevételi szerződést.

A rendeletben a csökkentlátók, a vakok, a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedési feltételeinek elősegítésére, továbbá a rendezettebb városkép érdekében tiltani kívánják azt, hogy járdán, gyalogúton, sétányon úgynevezett megállító táblákat helyezzenek el.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com