Dél-Alföld

Pikniket tartott csütörtökön a máltai szeretetszolgálat. Nem a maguk szórakoztatására, hanem a hajléktalan embereknek, akikről naponta gondoskodnak a népkonyhán. Reggel indultak útnak. A cél a Nyíri erdő volt.

A kellemes verőfényben benépesült a Nyíri erdő tisztása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja hajléktalanokat látott vendégül. Több, mint harmincan jöttek az első hívó szóra. Néhány héttel ezelőtt hirdették meg a máltaisok a Hoffmann utcai nappali melegedőben, hogy pikniket tartanak az ő örömükre. Többen is elmondták: nagyon jól érzik magukat a friss levegőn, a szép természeti környezetben.

Megismertük a ’48-as szabadságharcot, megnéztük a kápolnát és valamit a múltból; az is közelített. Ami nagyon légyeges: az ember ne csak a jelennel, a problémával, hanem akár a múlttal, akár a jövővel is foglalkozzon – mondta Csákány Ignác.

A máltai szeretetszolgálat munkatársai és az önkéntesek itt is otthonosan mozogtak; tudták, hogy jót cselekednek embertársaikkal.

Az emberek gondozásán kívül, ami alapvető feladatunk, a mentális gondozásukra is nagy hangsúlyt fektetünk. Ez fontos az ő közérzetük, az ő hangulatuk javítása érdekében. Érezzék, hogy összetartozunk - fogalmazott Sztanojev Milenkó.

A libacombból és pulykanyakból főzött borsós gulyás illata hamar betöltötte a levegőt. A kimozdulás, a természet közelsége, a játékok és a finom étel szép emlékű nappá varázsolta a csütötököt azoknak, akiknek az ilyen lehetőség egy életre szóló ajándék.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com