Dél-Alföld

Pikniket tartott csütörtökön a máltai szeretetszolgálat. Nem a maguk szórakoztatására, hanem a hajléktalan embereknek, akikről naponta gondoskodnak a népkonyhán. Reggel indultak útnak. A cél a Nyíri erdő volt.

A kellemes verőfényben benépesült a Nyíri erdő tisztása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja hajléktalanokat látott vendégül. Több, mint harmincan jöttek az első hívó szóra. Néhány héttel ezelőtt hirdették meg a máltaisok a Hoffmann utcai nappali melegedőben, hogy pikniket tartanak az ő örömükre. Többen is elmondták: nagyon jól érzik magukat a friss levegőn, a szép természeti környezetben.

Megismertük a ’48-as szabadságharcot, megnéztük a kápolnát és valamit a múltból; az is közelített. Ami nagyon légyeges: az ember ne csak a jelennel, a problémával, hanem akár a múlttal, akár a jövővel is foglalkozzon – mondta Csákány Ignác.

A máltai szeretetszolgálat munkatársai és az önkéntesek itt is otthonosan mozogtak; tudták, hogy jót cselekednek embertársaikkal.

Az emberek gondozásán kívül, ami alapvető feladatunk, a mentális gondozásukra is nagy hangsúlyt fektetünk. Ez fontos az ő közérzetük, az ő hangulatuk javítása érdekében. Érezzék, hogy összetartozunk - fogalmazott Sztanojev Milenkó.

A libacombból és pulykanyakból főzött borsós gulyás illata hamar betöltötte a levegőt. A kimozdulás, a természet közelsége, a játékok és a finom étel szép emlékű nappá varázsolta a csütötököt azoknak, akiknek az ilyen lehetőség egy életre szóló ajándék.

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com