Dél-Alföld

Szentes Város Önkormányzata felvállalta, hogy segít a társadalom perifériáira szorultakon. A beruházás annak a szociális hálónak a része, amely az elmúlt években újult meg a városban, így az Idősek Szociális Otthona, illetve az összes gondozási központ is – mondta Szirbik Imre, Szentes Város Önkormányzatának polgármestere.

Az 1996-ban átadott Hajléktalan Szálló épülete az idők folyamán elhasználódott, így szükségessé vált a hőszigetelés, a tetőszerkezet felújítása, valamint a komfortosítás elvégzése.

Ez egy 50 férőhelyes intézmény több kategóriában – tudtuk meg Szirbik Imrétől, aki hozzátette, az épületben a nappali melegedőtől kezdve a konyhán át a szociális foglalkoztatásig minden megtalálható. A Hajléktalan Segítő Központ legfőbb célja, hogy az embereknek fedelet biztosítson, valamint segítséget nyújtson a társadalomba való visszailleszkedéshez.

Az 57 millió forintos beruházás két pályázat útján valósult meg. A Társadalmi Operatív Program a szálló akadálymentesítését, korszerűsítését biztosította. A Társadalmi Megújítás Operatív Program a személyfejlesztést, a gondozói képesítés megszerzését és albérleti támogatást tesz lehetővé a bentlakóknak.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com