Dél-Alföld

Szentes - 36 millió forintból megújult a 30 férőhelyes szentesi hajléktalanszálló. Az intézmény további 23 millió forintot fordíthat 15 rászoruló képzésére és albérletük finanszírozására.
Az 1996-ban létesített szentesi hajléktalanszálló évek óta telt házzal működik, ezért időszerű volt a Rákóczi Ferenc utcai intézmény 30 férőhelyes átmeneti részének teljes felújítása. A beruházásra az önerő mellé 33,6 millió forint támogatást nyert a város. Leszigetelték a külső homlokzatot, kicserélték az ablakokat, korszerűsítették a fűtési rendszert, új burkolatot kaptak a helyiségek.

Ternai Levente intézményvezető a csütörtöki sajtóbejáráson azt mondta, a kivitelező Csendes és Fiai Bt. úgy dolgozott, hogy közben szünet nélkül működött a szálló. Két faházat is felállítanak az udvaron: ezek varró- és barkácsműhelyek. Szirbik Imre polgármester kiemelte, a szociális hálót úgy kell erősíteni, hogy aki alól kicsúszik a talaj, azoknak egyrészt támaszt nyújt a város, majd abban is segít, hogy visszataláljon a munkaerőpiacra, és normális otthonra leljen.

Ez utóbbi célt tűzte maga elé az a kezdeményezés, amelyre 23,6 millió forint támogatást nyert a hajléktalanszálló és a helyi családsegítő központ. Tizenöt környékbeli hajléktalan részt vehetett egy OKJ-s parkgondozói képzésen, mellé – a képzés idejére – megélhetési és 12 hónapra albérleti támogatást kapnak. Ezen felül személyiségfejlesztő és elhelyezkedést segítő tréningen vettek részt. A napokban mindegyikük sikeres vizsgát tett.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com