a világból

Egyre közelebb kerül a megvalósításhoz a legújabb, talán az első igazi hajléktalan-szálló New Yorkban. A tulajdonos és az önkormányzat azonban még csatázik.
 

Heteken belül új funkciót kaphat a West 94.utcában található egykori Alexander hotel New York Manhattan negyedében. Egy kétszáz fő elhelyezésére alkalmas hajléktalan-szálloda nyithatja meg kapuit a rászorulók előtt.

A tervek szerint a Samaritan Village Inc. nevű cég fogja üzemeltetni. A kilenc évre szóló megbízást évi 7,9 millió dollárral honorálja a városi önkormányzat -  számolt be az elképzelésekről a The Wall Street Journal. Nyolc bérlő azonban lassíthatja a folyamatot, ők nem hajlandók elhagyni az épületet, az önkormányzat viszont addig nem tehet semmit, amíg nem lesz tiszta a jogi helyzet és nem áll üresen az épület.


Nyáron még sok hátizsákos turista kereste fel a hotelt  Forrás: WSJ

 

Az önkormányzat már azzal is próbálkozott, hogy néhány bérlőnek 50 ezer dollárt ajánlott fel, cserébe azért, hogy kiköltöznek. Az ajánlat másik részében háromhavi bérleti díj mentességet garantáltak a szomszédos épületben, a mostani bérleményükkel megegyező  méretű lakásban. Válasz egyelőre nem érkezett. Annak az épületnek is Alexander Scharf a tulajdonosa, mint a volt hotelnek. A férfi egyébként csak bérbeadója a szomszéd háznak és nem akar belekeveredni a jogvitába.

Mostanáig az egykori szálloda az olcsó szállásokat keresőket célozta meg. Átlagos szobaára 90 dollár körül mozgott. Alexander Scharfnak azonban váltania kell, ugyanis májustól új rendelkezés lép életbe. Eszerint a több család számára is alkalmas épületekben nem lehet 30 napnál rövidebb ideig – például turistáknak egy-két napig – kiadni a szobákat, hanem hosszabb távú bérleteket kell bevezetni.

A szóban forgó épület típusok tulajdonosai szerint a közös fürdőszobákkal és kevés konyhával ellátott tömbök nem sok sikerre számíthatnak a bérleti piacon. Túl kevés lehet majd a bevétel, s ezért nem éri meg ilyeneket fenntartani.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com