a világból

A madridi utcák megtisztítást kezdeményezi a város néppárti polgármestere. Ruíz-Gallardón szerint a hajléktalanok számára a hajléktalanszállók nyújthatnak csak az emberi méltóság megőrzésére alkalmas környezetet. A baloldali ellenzék mellett saját pártjában is kritikát váltott ki felvetése.

Azok a hajléktalanok, akik Madrid utcáin alszanak saját elhatározásukból és nem szükségből teszik ezt- jelentette ki Alberto Ruiz- Gallardón, Madrid néppárti polgármestere. A jobboldali politikus egy hónappal a helyhatósági választások előtt vetette fel, hogy indítványozni fogja egy olyan törvény megalkotását, mely lehetővé teszi a hajléktalanok eltávolítását a közterületekről. Madridban összesen 1367 férőhely várja a fedélnélkülieket, a polgármester ide telepítené az éjszakákat Madrid utcáin töltő 500- 600 hajléktalant.

 A polgármester kezdeményezése kritikák özönét váltotta ki. Jaime Lissavetzky szocialista polgármester- jelölt szerint Gallardón felvetése a Franco- rendszer „homályos és káros” törvényeire emlékeztet. Ángel Pérez a radikális Baloldai Unió (IU) jelöltje szerint a polgármester a hajléktalanok ügyét esztétikai kérdésként kezeli, azzal próbálja eltüntetni a problémát, hogy láthatatlanná teszi.

Gallardón a baloldali támadásaival szemben felvette a kesztyűt. Hétvégi nyilatkozatában leszögezte, kezdeményezésének célja az emberi méltóság védelme. Az utcán lakó hajléktalanok 40 százaléka ugyanis mentális és függőségi problémákkal küszködik és segítségre leginkább a hajléktalanszállókon számíthat. Lissavetzky-nek adott válaszában pedig a polgármester jelezte, az általa javasolt törvényt elsőként a szocialisták támogatását is élvező republikánus kormányzat kezdeményezte 1933-ban.

 Galardón nem csak az ellenzékkel, hanem saját pártjának tagjaival is szembekerült. Esperanza Aguirre, a madridi tartomány elnöke elhatárolódott a polgármester indítványától. Senki jogfosztását nem támogatom - foglalta össze álláspontját az elnökasszony.


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com