Belföld

Mind a hat magyarországi statisztikai régióban, továbbá Budapesten is működtetnek a hajléktalanellátó szervezetek olyan diszpécserszolgálatot, amelyet 24 órán keresztül hívhatnak a bajbajutottak.
Országszerte segítik a hajléktalanokat
Kardos T. Ádám, a Magyar Vöröskereszt zalai gondozóközpontjának koordinátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a hét végére várható, rendkívüli hideg idő miatt sok hajléktalan kerülhet krízishelyzetbe. Nekik nyújt segítséget a minden régióban működő telefonos szolgálat, amelynek munkatársai együttműködnek a hajléktalanellátó szervezetekkel, a mentőkkel, a katasztrófavédelemmel, a rendőrökkel és a civil segítőkkel.

A bejelentéseket követően a diszpécserek megszervezik a megfelelő ellátást, a helyszínre küldik a krízisautót vagy gondoskodnak az átmeneti elhelyezésről. Hozzátette, hogy a segítségre sokaknak szükségük lehet, hiszen a napokban kihűlés miatt Miskolcon már meghalt egy ember.

Kardos T. Ádám hangsúlyozta: fontos lenne, hogy mindenhol megismerjék a közvetlenül hívható telefonszámokat, mert a bajbajutottakhoz gyakran csak a rendőrökön, mentőkön vagy más szervezeteken keresztül jutnak el. A nyugat-dunántúli regionális diszpécserszolgálat Zalaegerszegen működik, ide futnak be a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből érkező hívások. A régió három megyéjében mintegy 700 férőhelyet tudnak biztosítani a rászorulóknak, ebből 380 átmeneti szálláshely és 284 éjjeli menedékhely.

Az intézményekben ellátottak és az utcán élő hajléktalanok száma nagyjából 1500 lehet ebben a régióban, ők többnyire a nagyobb településeken élnek. A kistelepüléseken azonban igen nagy a látencia, ott még nehezebb megfelelő ellátást nyújtani a hajléktalanoknak, akik hegyi pincékben, fűtetlen házakban, bódékban húzzák meg magukat, ezért sokszor nehezebb megtalálni őket.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com