Belföld

A Hajléktalanokért Közalapítvány arra kéri Herczog László szociális és munkaügyi minisztert, hogy nyissák meg a krízisalapot a hajléktalanok számára – közölte Vecsei Miklós, az alapítvány kuratóriumának elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A miniszternek írt levélben kiemelték: az elmúlt hetek világossá tették, hogy a válság „megrendítette a társadalom legalsó rétegeinek lakhatási biztonságát, (...) elsősorban az alkalmi munkavállalási piac rohamos szűkülése miatt sokan vesztik el lakhatásukat”. „A családok, családtöredékek elhelyezése meghaladja lehetőségeinket” – tette hozzá az alapítvány.

Vecsei Miklós a sajtótájékoztatón rámutatott arra: a 2010-es költségvetés kevesebb támogatást biztosít számukra, mint az idei, munkatársaik már most jelzik, hogy egyre kevésbé bírják a feladatokat ellátni, mert egyre több ember él az aluljárókban.

A kuratórium elnöke arra kért mindenkit: „álljanak meg, ha veszélyben lévő embert látnak”, hívjanak mentőt vagy hívják a hajléktalanellátó diszpécserszolgálatát. Mint mondta, a televíziós csatornákon levetítenek egy rövidfilmet, hogy felhívják a figyelmet erre a veszélyre.

Az eseményen Kozma Imre, az idén 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke hangsúlyozta: minél több embernek éreznie kell a felelősséget a másik iránt, és erre karácsonykor is emlékeztetni kell.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com