a világból

Hajléktalanok sorsában osztozott és az egyik londoni híd alatt töltött egy fagyos éjszakát Vilmos herceg, a brit trón várományosa, hogy átérezhesse az általa is pártfogolt londoni hajléktalanok nyomorúságát.  A 27 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - a hajléktalanokat segítő legfőbb londoni jótékonysági csoport, a Centrepoint fővédnöke.
 

AFP
Vilmos herceg a Centrepoint születésnapján


A hercegnek még márciusban, a szervezet támogatására rendezett éves díszvacsorán vetette fel a Centrepoint vezetője, Seyi Obakin, hogy próbálja ki csak egyetlen éjszakára a szabadban alvást. Obakin a Centrepoint honlapján kedden közzétett beszámolójában elismerte: egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy Vilmos komolyan veszi a javaslatot.

A trónörökös azonban komolyan vette, olyannyira, hogy az év egyik leghidegebb éjszakáját választotta a megmérettetéshez. Mint a keddi beszámolóból kiderült, Vilmos egy hete, a Centrepoint 40. születésnapjának előestéjén hajtogatta ki hálózsákját a londoni Blackfriars Bridge tövében, és személyi titkárával, Jamie Lowther-Pinkertonnal, valamint Obakinnal együtt becsülettel eltöltötte az éjszakát a szabad ég alatt.

Obakin felidézte, hogy megpróbálták kukákkal körülvenni magukat a jeges szél ellen, de a beton, amelyen aludtak, ettől még nem lett melegebb. Ráadásul majdnem elgázolta őket egy utcaseprő gép, amelynek vezetője nem vette észre a földön alvó herceget és társaságát.

Vilmos a kaland után közölte: egyetlen éjszaka természetesen nem elég ahhoz, hogy akár a leghalványabb fogalma legyen arról, milyen lehet minden éjjel London utcáin aludni. Hozzátette azonban: reméli, hogy személyes tapasztalatszerzésével még jobban tudja segíteni az utcán élő elesetteket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com