a világból

A nagybecskereki Sremčev utcában ma megnyílik a hajléktalanok menhelye, az első ilyen létesítmény a városban. A projektumot a Vajdasági Kezdeményezés (Vojvođanska inicijativa) egyesület szervezésében sikerült megvalósítani.

Erre a célra a tartományi kormánytól 500 ezer dinárt kaptak és a ház háromhavi munkájára sikerült anyagiakat előteremteni. Az ágyakat, az ágy- és ruhaneműt pedig a polgárok gyűjtötték össze.

A menhely csak a téli hónapokban működik és a hajléktalanok számára étkezést és fekvőhelyet biztosítanak. Az otthon működésében segítséget nyújt a helybeli népkonyha és a diákotthon, természetesen közreműködnek az egyesület volontőrjei is.

Nagybecskereken harminc regisztrált hajléktalan személy van, de az otthonban egyelőre csak tízüknek biztosíthatnak szállást. A kezdeményezők remélik, hogy a kísérleti projektum eredménnyel jár és a létesítmény kibővítése mellett lesz anyagi fedezet a hajléktalanokkal foglalkozó szakmabeliek alkalmazására is.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com