a világból

A Szerbiai Máltai Szeretetszolgálat nagybecskereki központjában tegnap átadták a hajléktalanok menhelyének szánt Németországból kapott humanitárius segélyt. Az élelmiszert, édességet és tisztálkodási szereket tartalmazó húsz csomagot Stocker-Kecskeméty Hajnalka, a szeretetszolgálat alelnöke adta át Dragan Nedeljkovnak, a Vajdasági Kezdeményezés (Vojvođanska inicijativa) egyesület elnökének, amelynek köszönhetően január 6-án megnyílt a hajléktalanok nagybecskereki menhelye.

A Jugoszláv Máltai Szeretetszolgálat 1993-ban alakult meg Nagybecskereken. Három évek keresztül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyengette útjukat, majd 1996-ban ezt a szerepet a németek vették át. A rendszerváltás után tevékenységük könnyebb lett ugyan, de a gazdasági nehézségek továbbra is súlyosak, pedig közben elapadtak a külföldi támogatások.

A hajléktalanok menhelye az év eleje óta egy bérelt magánházban dolgozik. Jelenleg kilenc 34–84 év közötti lakója van, akik korábban vagonokban, pincékben, épületek romjai közt éltek. Felmérések szerint a városban mintegy harminc hajléktalan él. Mint ahogy Dragan Nedeljkovtól hallottuk, a befogadottak között volt olyan is, aki előtte három hónapig nem tisztálkodott. Ezért azt tervezik, hogy a meleg szoba és a rendszeres élelmezés mellett megpróbálják különböző programok segítségével ezeket az embereket visszaszoktatni arra az életmódra, amelyben a legtöbbjük korábban élt. A menhely működtetésére március 31-ig van anyagi háttér, de a Vajdasági Kezdeményezésben remélik, hogy sikerül támogatókat találni a folytatáshoz is.

Rovat(ok): Nagybecskerek, Belföld
Hozzászólások (0) Szóljon hozzá Ön is!
A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com