a világból

Brother Sharp mítosz volt az internetezők között. Találgatták a nevét, hírességekhez hasonlították és próbálták megfejteni, miért őrült meg. A véleményvezér hajléktalan semmi mást nem akart az utcától, csak a magányt. Most gyógyul, némaságba burkolózott és sokadik szocializációjára készül. A helyszín Kína, Ningbo városa, a főszereplő pedig a világszenzációvá vált "Brother Sharp" névre keresztelt sármos férfi. Azért nem írhatunk már hajléktalant, ugyanis néhány nappal ezelőtt visszaköltözött a családjához, addig viszont az utcán élt. A névtelenség ködébe burkolózó férfi szinte tömeghisztériát váltott ki a környezetéből és azokból is, akikkel az interneten jött szembe. 

Szemtanúk szerint ugyanis rendkívül ízlésesen választotta ki a ruháit a szomorú, mégis rendkívül vonzó szemek mögé rejtőző "Brother Sharp". Internetes fórumokon arról is beszéltek, hogy a férfi a híres színész, Ken Watanabe hasonmása, mások viszont a Dolce Gabbana modelljeit látták benne. Egy biztos, a 35 éves "Sharp" előszeretettel válogatta be ruhatárába a női darabokat is. 

A kínaiak divat iránt érzett gondolatait szinte hurrikánként ragadta magával a különös ismertetőjelként cigarettát az ujjai között tartó ex-hajléktalan. A pletykálkodásra igencsak alkalmas fórumok felhasználói azt találgatták, mi vezethetett odáig, hogy a férfi utcára került. 

Találgatások: minden szinten, szinte minden

Egyesek tudni vélték, hogy az egykor gazdag és iskolázott férfi nem tudta feldolgozni, hogy élete párja elhagyta, ebbe őrült bele. Korábban folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy a szociális munkások segítségét rendszeresen visszautasította és a családjára sem volt kíváncsi. Azóta Facebookos rajongói oldala is van, ezen jelenleg közel 3000 ember követi az életét. Az egyik webáruházban bárki vásárolhat magának "Mr. Sharpos" pólót, sapkát, órát, de még alsónadrágot is. Előnyös üzleti vállalkozásnak is tűnhet a dolog, még akkor is, ha csak a jogdíjakból kap valamit a rejtélyes kínai és nem ő találta ki az egészet.
 
Elemzők szerint ez azonban nem valószínű, ugyanis fél évvel ezelőttig majdhogynem arctalanul és ismeretlenül élt az utcán, és egy véletlennek köszönhetően kezdtek körülötte átalakulni a dolgok. Facebook oldalán egyébként elsősorban az életével kapcsolatos újságcikkeket, blogokat osztja meg másokkal, néhol viccesen beszól a kommentelőknek, máskor pedig olyan jótanácsokkal látja el a júzereket, mint például: "Minél jobban öltözöl, annál jobban érzed magad". Céljai között szerepel, hogy több barátot szerezzen, mint Anna Wintour. Így ment ez egészen a hónap közepéig, amikor egyszercsak az utcán csavargó ikonból ismét családban élő férfi lett, hiszen hazaköltözött.
 

"Brother Sharp" az utcára menekültt (Forrás: www.chinasmack.com)


Testvére, Cheng Guosheng a Chinadaily című lapban elmondta, hogy a férfi nem számított a hírnévre és jelenleg a beilleszkedést gyakorolja, bármilyen furcsa, újra meg kell szoknia a normális környezetet. A korábban inkognitóban élő férfi egyszerre mindenki számára nyitott könyv lett, hirtelen neve is lett és mindenki megtudhatja, mi is történt vele pontosan. A Puyong megyében élő 34 éves Cheng Guorong 11 évvel ezelőtt költözött el otthonról, hogy dolgozni tudjon és saját családot alapítson. 

Egy évvel ezelőtt édesapja és felesége autóbalesetben elhunyt. Két fia van, az egyik 10 a másik pedig 11 éves. Édesanyja és testvére azt is elárulta, hogy nagyjából három évvel ezelőtt szakadt meg közöttük a kapcsolat, azóta nem beszéltek egymással. Most harmadik hete azonban újra egy családot alkotnak. "Nagyon büszke emberről van szó, akit az élet rettenetesen megtaposott. Ennek tudható be a jelenlegi elmeállapota és az, ahogyan viselkedik" - nyilatkozta a testvére. Szülővárosának lakói és a hatóságok is örülnek annak, hogy a "tékozló fiú" hazatért, volt aki ételt, volt aki más hasznos dolgot ajánlott fel a családnak, hogy egyenesbe tudjanak jönni. 

A helyi önkormányzat vezetője, Yu Sheng például felajánlotta, hogy segítenek nekik például hitelt felvenni, hogy a legszükségesebb dolgokat meg tudják maguknak venni. 

Online némasággal gyógyul, remélhetőleg teljesen

Többen elmondták, hogy miután a férfiból internetes szenzáció lett, sokan szinte vadásztak rá, ezért a menedékként használt utca sem nyújtotta számára az ismeretlenség burkát. Az egyik elemző, Ge Jionxiong egy konferencián például azt mondta, hogy miután felkerültek képek róla az internetre, egyesek arra utaztak, hogy ők szállítsák a legújabb fotót a nyilvánvalóan magányra vágyó "Mr. Sharpról". Zhang Wei volt az egyik legelső, aki meglátta a színes ruhába öltözött, a kukából egy csikket kiszedni próbáló férfit. "Többször találkoztunk és azt láttam, hogy mentálisan beteg" - fogalmazott Wei. 

Arra, hogy mi is lehet a testvérével, Cheng Guosheng egyik barátja világított rá, aki kapott telefonon egy képet, amit megmutatott neki és abban felismerni vélte a bátyját. Ezután már nem kellett sok és a nyomok, valamint a szociális munkások segítségével a nyomára akadtak, és magukhoz vették. Ezután már alig frissítette Facebookos oldalát is, március 15-én szólalt meg utoljára.
 
Remélhetőleg online hallgatásával egyidőben sikerül feldolgoznia mindazt, amin keresztül ment, az emberek pedig elfelejtik annyira, hogy vissza tud majd illeszkedni a társadalomba, ami az ő számára már a sokadik szocializáció lesz. Drukkolunk neki!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com