Vélemény

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a legelképesztőbb dolgokra is képesek. Most annak jártak utána, mennyit kereshet egy hajléktalan, és hogy egyáltalán milyen lehet egy kiszolgáltatott ember élete. Azonban ehhez valamelyiküknek ki kellett mennie az utcára: Vadon Jani húzta a rövidebbet… A fiúk sorsot húztak, hogy egyikük testközelből tapasztalhassa meg a hajléktalanok életét. Vadon Jani húzta a rövidebbet, így egy profi sminkes őt maszkírozta koldussá. Jani egy órán keresztül a Népliget aluljárójának lépcsőjén ücsörgött egy „segíts, éhes vagyok” táblával és egy mankóval. 

- Egyszerre volt szörnyű és tanulságos. Először nem örültem, hogy nekem kell kimennem, de utólag belátom, személyiségformáló erővel hatott rám ez a tapasztalat. Rájöttem, nem szabad előítélettel lennünk senki iránt sem, bárki kerülhet ilyen helyzetbe önhibáján kívül is, gondoljunk csak a mostani árvízben házukat elvesztő emberekre. – árulta el őszintén a Class FM műsorvezetője, aki szerint több türelemmel, megértéssel és empátiával kellene közelíteni a koldusok felé.

- Hétszáz forintot gyűjtöttem össze és kaptam három szendvicset is, az egyiket ráadásul egy hajléktalantól. Ezek az emberek azt is megbecsülik, ami nekünk kevés – tette hozzá Jani, aki eddig is adott pénzt a hajléktalanoknak, ám megfogadta, ezentúl még többet fog adni.

- A kőkemény, keserves valóság volt az, amit kint láttam. Teljesen átéltem a helyzetet, szégyenemben az emberek szemébe se mertem nézni – mondta Jani, aki a koldusként kapott pénzt ötvenezer forintra kiegészítve az edelényi árvízkárosultak javára ajánlotta fel.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com