Dél-Dunántúl

Egyre nő a hajléktalanok száma, s egyre több a fiatal fedél nélküli. A téli krízisidőszak végével a városban is egyre több helyen morgolódnak miattuk az emberek. Mindeközben a Támasz Alapítvány sorsa kérdésessé vált, az is felmerült, hogy Pécs felbontja velük a szerződést.
 

Az egyre melegedő idő, és az április végén záruló téli krízisidőszak miatt egyre több hajléktalan jelenik meg Pécsett, sokan közülük zavarják a lakosokat és a turistákat. A néma koldulást is tiltó, 2010 tavaszán hatályba lépett rendelet ellenére a belvárosban, a védett övezetekben is jelen vannak, de épp e jogszabály miatt újabb gócpontok is kialakultak az elmúlt bő fél évben Pécsett.

Uránváros és a Kertváros forgalmasabb terein, boltok előtt, illetve hipermarketek parkolóiban gyűlnek a nem egyszer erőszakosan kéregetők. A közterület-felügyelet és a rendőrség kezében viszont nem sok kártya van valójában, hiszen ha végül meg is büntetik a hajléktalanokat – például be nem fizetett pénzbírság miatt –, nehezen tudják végrehajtani rajtuk a büntetést.

A fedél nélküliek száma ráadásul egyre nő, és egyre több köztük a fiatal, miközben ma kérdéses még, mi lesz a pécsi Támasz Alapítvány sorsa, mert mint kedden sajtóhírekből kiderült, több tízmilliós tartozásuk van, amely miatt az önkormányzatnál felmerült az is, hogy felbontják a velük megkötött szolgáltatási szerződést.

fotó: Laufer L.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com