Dél-Dunántúl

PÉCS - A koldusrendelet múlt tavaszi bevezetése óta a közelmúltban keményítettek be igazán a belvárosban a hatósági emberek. Más helyeken emiatt elszaporodtak a problémák.

– Akkor megérdemlik, hogy el kell tűrniük minket – válaszolja kimérten egy ötvenes hajléktalan férfi Uránváros egyik legforgalmasabb terén, a nem is oly rég még szép új padon ücsörögve. Arról kérdeztük, tudja-e, hogy Uránvárosban is szeretnének nyitni egy nappali melegedőt. Sőt meg is volt már a helye, de amikor a közelben lakók ezt megneszelték, elérték, hogy a Támasz Alapítvány ott mégse nyithasson új egységet.

Hárman ülnek együtt, egy negyedik épp a boltból jön ki, gyanús tartalmú pillepalackkal. Kissé elcsodálkozott, de annál jószívűbben kínálta az italt. A hajléktalan bizonygatja, ők nem szemetelnek, fürdenek rendszeresen, ismerősöknél a környéken, s a napközbeni szükséget egy közeli garázs mögött intézik el. Sajnos, nem kevés árulkodó jel miatt nem lehet minden szava igaz. Habár a nevét nem vállaló nyilatkozónk azt mondta, innen nem megy el a messzi népkonyhára egy tál ételért (mert nehéz már a közlekedés neki), de bizonygatta, ha e városrészben is lenne melegedő, ott időzne napközben.

Megdöbbentő, de a fenti jelenet gyakorlatilag megismétlődött más szereplőkkel, más elmesélt élettörténetekkel, más olyan helyszíneken, ahová elvándoroltak a belvárosból kiszorított hajléktalanok, s amely területeken emiatt megnőttek a velük kapcsolatos panaszok. A Barbakánnál, a Centrum parkolóban, a Nevelési Központnál jártunk.

Egyik helyen egy fedél nélküli férfi azt mondta, a hajléktalanság problémáját a belvárosból való tiltással nem oldották meg, csak eltették őket szem elől, a gondot más földrajzi pontokra helyezve.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com