Dél-Dunántúl

Nekem is van helyem” – Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő program” elnevezéssel zárult projekt a közelmúltban Komlón.

A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati társulás Szociális Szolgáltató Központ TÁMOP-5.3.3-08/2-2009-0011 azonosítószámú pályázat támogatásához köthetően szociális gondozásban részesülő,illetve a látókörbe került hajléktalan emberek kaphattak lehetőséget,hogy piacképes szakmát szerezzenek.

A pályázat keretében – az önkormányzat és a munkaügyi központ közreműködésével,széleskörű kiválasztási folyamat eredményeként –18 kiválasztott személy OKJ-s takarító szakmát sajátíthatott el. A szakmai felkészítés mellett –melyet a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület bonyolított le –a résztvevők munkaerő-piaci tréningen ismerkedhettek meg a munkavállaláshoz,álláskereséshez szükséges technikákkal,képességekkel.

Nem elhanyagolható eredménye a kurzusnak,hogy a programban résztvevők egy olyan közösség tagjává váltak,amelyben értéket jelentett önmaguk fejlesztése és a munka. Mind az oktatók,mind a hallgatók szerint sikeresen zárult a program,amit bizonyít,hogy a csoport tagjai motiváltakká váltak a továbblépésre.

A szakképesítés megszerzése mellett,9 fő számára – 6 hónapon keresztül –lakhatási támogatást is nyújtott a projekt.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com