Dél-Dunántúl

A lakosság és az intézmények felajánlását kéri a pécsi TÁMASZ Alapítvány, mert a hidegre fordult időjárás napi gondot okoz a hajléktalan ellátásban.

Mint Fonai László, a kuratórium elnöke elmondta, az ismert és nyilvántartott otthon nélküliek száma Pécsett eléri az ezerháromszáz főt (felnőtt személyt).

Napok óta éjszakánként mínusz fokok vannak és már egyre hosszabb ideig napközben is, ezért közvetlen életveszélyt jelenthet a több órát az utcán tartózkodóknak, ha nincs takarójuk. Mivel ebből jelenleg hiány van a TÁMASZ Alapítványnál, ezért kérik a jószívű adományozókat, hogy aki teheti, az munkaidőben a pécsi Dugonics utcai intézményükben adja le használt, otthon feleslegessé vált takaróit.

Tartós élelmiszert - elsősorban konzervet, húskészítményeket, kekszet - szintén örömmel fogadnak és juttatnak el a hajléktalanokhoz.

Mint ismeretes, a TÁMASZ Alapítvány Sándor utcai Népkonyháján csak hétköznap van mód a főzésre. Ezért a pécsi hajléktalanok számára a személyes segítségnyújtást célozta meg a Szent György Lovagrend.

Kator György elnök tájékoztatása szerint az adventi vasárnapokon - így december negyedikén is - a lovagok maguk főznek meg 150 adag meleg ételt, és ezt 11 óra 30 perctől a TÁMASZ Alapítvány Sándor utcai Népkonyháján tálalják a hajléktalanoknak.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com