Dél-Dunántúl

A Pécsi Nemzeti Színházban pénteken tartották A jó pálinka itassa magát című darab bemutatóját. A különleges előadást különleges nézők tekintették meg. A Támasz Alapítvány segítségével ugyanis pécsi hajléktalanok juthattak színházi élményhez.

Koleszár Bazil Péter - Sultz Sándor: A jó pálinka itassa magát – városi folklór, irónia hét részben címet viselő darabjára ellátogathatott néhány pécsi hajléktalan is. A Támasz Alapítvány Pécsett a rendszerváltás óta végzi a hajléktalanok ellátását. Az Európai Unió TÁMOP-5.3.3. "Talpra-Álló" című program keretén belül az alapítványnak lehetősége adódott, hogy egy színdarabra is elvigye a társadalomba visszatérni szándékozó ellátottjait.
A darabot megnéző hajléktalanok örömmel jöttek színházba, hiszen nekik ez nem mindennapi esemény. A darab az alkoholról szól, így olyan problémát feszeget, ami a hajlék nélküli emberek életét is jellemzi. Nehéz kitörni az ördögi körből, de mindenképp érdemes megpróbálni. A magyar keserűen mulatságos és édesen szomorú valóság egyszerre volt jelen ezen az estén a színpadon és a nézőtéren is.

PNL

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com