Dél-Dunántúl

A meteorológiai előrejelzés szerint az elkövetkezendő napokban szibériai eredetű hideglevegő éri el az országot, éjszaka akár mínusz húsz fok is lehet. A pécsi Támasz Alapítvány melegedőiben ugyan az elmúlt napokban megugrott a forgalom, a város környékén azonban száznál is többen lehetnek, akik fűtetlen tákolmányokban próbálják átvészelni a dermesztő fagyokat. Ők lényegében már most életveszélyben vannak.
Korábban arról adtunk hírt, hogy a központi költségvetésből érkező pénzek befagyasztása miatt veszélybe került a pécsi utcai szociális ellátás. Ugyan pozitív fejleményként értékelhető, hogy jut pénz a feladatra - sőt, meg is emelik létszámot -, ám így sem érnek el a szakemberek a város minden pontjába.
 

 

Életet menthet, ha betelefonál

A Támasz Alapítvány diszpécserszolgálata a nap huszonnégy órájában fogadja a hívásokat. Ha bárki veszélyeztetett embert lát az utcán vagy ilyen személyről tud, a 72/233-169-es telefonszámon tehet bejelentést.

 

- Jelenleg hét utcai szociális munkás dolgozik a városban és rövidesen három újabb állhat munkába - tájékoztatta a Pécsi Újság.hu-t Fónai László, a hajléktalanellátással foglalkozó Támasz Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette: bár ez kettővel valóban több, mint tavaly, így is kevesen vannak, legalább tizenkettő-tizennégy emberre lenne szükség. 

A hideg idő beköszöntével az alapítvány melegedőit és szállóit az elmúlt néhány napban a szokásosnál jóval többen keresték fel. A Támasznál azt mondják, bírják a rohamot.

- Ha a közelmúltban nem bővítettük volna a rendszerünk befogadóképességét, most komoly bajban lennénk. Így azonban mindenkinek jut hely.

A tapasztalatok szerint azonban a kihűlés elsősorban nem az utcán, hanem a fűtetlen épületekben egyedül élő, rendkívül alacsony jövedelemmel rendelkező magányos embereket veszélyezteti. Hogy hány ilyen ember élhet Pécsett, arról az alapítványnak nincs információja. Ugyanakkor a lapunknak nyilatkozó szociális munkások azt mondták, tapasztalataik szerint száznál is többen lehetnek azok, akik Pécsett vagy a város környékén fűtetlen bódékban próbálják átvészelni a telet. 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com