Dél-Dunántúl

Otthontalanokból álló csapat is nevez a városi kispályás labdarúgó bajnokságra. Bár a nem mindennapi összeállítás kerete egyelőre még képlékeny, a csapat, úgy tűnik, már meg is találta lelki vezetőjét Cseh Péter Mihály, a Kertvárosi Plébánia káplánjának személyében.

Mint Fonyó József, a pécsi hajléktalanok gondozását végző Támasz Alapítvány részlegvezetője felidézte, csapatuk tavaly vett részt elsőként a kispályás megmérettetésen. Akkor egy pályázatnak köszönhetően tudták finanszírozni a közel 50 ezer forintos nevezési díjat. Ez évben – egyéb lehetőség híján – az alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi szervezete együtt állja az indulás költségeit.
- Igen kevés olyan szabadidős lehetőség van, amely során a hajléktalanok Pécs társadalmi életében részt tudnak venni. Ezért fontos ez a kezdeményezés, ahol a fedél nélkül élők egyenrangú félként tudnak megjelenni, másrészről erősíti saját közösségüket és a társadalmi kapcsolatokat is – mondta el lapuknak a részvétel okairól Fonyó József.

 

A csapat összetétele jelenleg is formálódik: a pályára a szabályok szerint öt plusz egy fő léphet, s jelenleg is keresik azon játékosokat, akik majd az együttes magját fogják alkotni a bajnokságon, amelyre elképzeléseik szerint közel tizenhat-tizennyolc fővel készülnek.
Az edzéseket heti rendszerességűre tervezik: első alkalommal pedig a Simonyi Károly Szakközép- és Szakiskola tornatermében mérik össze erejüket egy, szintén a városi bajnokságra is nevezett csapatok tagjaiból álló együttessel.
Fonyó József felhívta a figyelmet: szívesen vesznek bármilyen hasznosítható sporteszközökből álló felajánlásokat, elsősorban focicipőkre lenne szüksége a különleges összeállításnak, amelyet egy katolikus pap is erősít. Cseh Péter Mihály, a Kertvárosi Plébánia káplánja Biblia-órákat is tart az otthontalanoknak.
- Azért focizok együtt hajléktalanokkal, mert meghívott egy ismerősöm, aki köztük dolgozik nap mint nap. Szívesen mondok igent egy ilyen kérésre, hiszen régen nagy szenvedélyem volt a focizás, de ma sem vetem meg a gólvágás örömeit. Persze, most már inkább a gyóntatás örömeit választom, ha a két program üti egymást. No meg alkalmas lehetőség ez arra is, hogy katolikus papként tanúságot tegyek arról, hogy Jézusnak mindannyiunkkal csodálatos terve van – foglalta össze a focipályán is otthonosan mozgó káplán.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com