Dél-Dunántúl

KAPOSVÁR | Az otthontalanok szerint kvázi lincshangulat uralkodik Kaposváron a hajléktalanokkal szemben, mindegyiküket a két gyilkossal azonosítják a városlakók.

Két ágy üresen áll a Vöröskereszt kaposvári hajléktalanszállójának második emeleti 1-es számú hálójában. Az ajtóhoz közelebbin aludt a 41 éves K. József, átellenben, a másik falnál az 57 esztendős B. József – a két férfit gyanúsítják Szita Bence meggyilkolásával. Az állítólagos gyilkos, az 57 éves B. József egy nappal fegyházból szabadulása után, október 10-én, bűntársa öt nappal korábban költözött be a Sáév-telepen álló épületbe.

 - B. József elmondta, hogy akkor jött ki a börtönből – mondta Gulyás János, a hajléktalanszálló vezetője –, így természetesen felhívtuk a pártfogói felügyeletet, hogy informálódjunk vele kapcsolatban.

 A szálló lakói csendes, szerény emberként emlékeznek B. Józsefre, aki néhány nappal beköltözése után elkezdett este tíz után hazajárni, állítása szerint ugyanis munkát talált. K. József történetét is sokan ismerték: a férfi szerint a családja ki akarja őt semmizni, drogos lánya és felesége kitették a lakásából, emellett elvesztette állását is.

– Mivel csak 22 ezer forint ellátása volt, befogadtuk – teszi hozzá Gulyás János, aki megjegyzi, a hajléktalanok számára rendkívül rossz, hogy két otthontalan társuk érintett a kisfiú meggyilkolásában.

A népkonyhán ebédosztásra várók szerint kvázi lincshangulat uralkodik Kaposváron a hajléktalanokkal szemben, mindegyiküket a két gyilkossal azonosítják a városlakók.

– Egy presszóba sem mehetünk be – mondja egyikük –, hiszen látszik rajtunk, hogy hajléktalanok vagyunk, s azonnal nekiállnak kötözködni velünk. Azt hiszik az emberek, mindegyikünk ilyen semmirekellő gyerekgyilkos. Pedig mi is megdöbbentünk. Szívem szerint felköttetném mindkét állatot. Mert az ilyenek nem emberek...

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com