Dél-Dunántúl

Balatonboglár | Közel kétszázan gyűltek össze, hogy emlékezzenek, arra a hajléktalanra, akit a balatonboglári vasútállomáson bántalmaztak, majd pár nap múlva elhunyt.

 – Mintha a világ legtermészetesebb dolga volna az, hogy megvernek egy hajléktalant és ő belehal. Itt tartunk ma? – tette fel a kérdést a boglári állomásra szervezett megemlékezésen Czöndör István evangélikus lelkész, akit meglepett az eset után tapasztalt közöny és passzivitás.

Körülbelül kétszázan gyújtottak gyertyát az agyonvert férfi emlékére Balatonbogláron Körülbelül kétszázan gyújtottak gyertyát az agyonvert férfi emlékére Balatonbogláron


Közel kétszázan gyűltek össze vasárnap kora este, hogy emlékezzenek Istvánra, arra a boglári hajléktalanra, akit nemrég bántalmaztak a Balaton-parti város vasútállomásán, majd pár napra rá a korházban elhunyt.
Az első információk arról szóltak, hogy azért verték meg a hajléktalant, mert egy megtámadott buszsofőr védelmére kelt, de azóta bebizonyosodott, hogy a két bűncselekmény időben és térben eltér egymástól. A hajléktalant a vasútállomás várójában verhették meg ugyanezek a fiatalok

– A ma itt megjelentek Balatonboglár élő lelkiismerete – hangsúlyozta a gyertyákat, mécseseket gyújtó tömeg előtt Czöndör István, a megemlékezés szervezője. Elmondta; nem véletlen, hogy Márton napján hívták emlékezni az embereket, hisz’ Szent Márton volt az, aki felkarolta az elesetteket, köpenyével takarta be a hajléktalant.
A helyiek mellet sokan érkeztek a környező településekről is, hogy gyertyát, mécsest gyújtsanak ez elhunyt hajléktalan, emlékére.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com