Dél-Dunántúl

Jótékonysági ebédosztásban lehetett részük a Remény Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője gondozottjainak. Az esemény 2012. december 24-én, délidőben történt meg, amikor finom gulyásleves került a tányérokba, a Szent György Fogadó Baráti Körének jóvoltából (képünkön még rotyogott lé). A tálcákra bejgli, meg szaloncukor is került, a forralt boros tea mellé. Az ünnep így válhatott szebbé, a nehezebb sorsúak számára is.

A gulyásleves sokak kedvence. Egy ilyen étek elkészítését vállalták el olyan emberek, akik úgy döntöttek, megpróbálnak segíteni azoknak, akiknek a léte az átlagosnál is sokkal nehezebb. Ezért aztán 18 kilogramm sertéshúst, rengeteg krumplit, fűszereket vettek, majd az összes alkotóelemet egy nagy kondérban megfőztek.

Majdnem minden a tervek szerint történt, csak minimálisan csúsztak el, a déli harangszóhoz képest a főzőmesterek. De arra is akadt magyarázatuk, hiszen nagyon fagyos volt a röfi húsa, a víz meg lassan kezdett felforrni, az udvaron. Mindez talán a hatalmas mennyiség miatt történhetett meg, mivel mintegy kilencven adag levesről volt szó, a pécsi Tüskésréti úton.

 – Úgy gondoltuk, nekünk is kellene tenni valamit, a karácsonyi ünnepnap okán – jelentette ki Juhász András, akit társai alakalmi szóvivőnek neveztek ki. – Akadt ennek már korábbról hagyományai, csupán folytatnunk kellett a sorozatot. Természetesen, mindenki egyből elvállata a feladatot, meg az anyagi áldozatot is.
Teltek a tányérok, senki sem maradhatott éhes hétfőn, ebédidőben

Amíg a mérnök úr nyilatkozott, addig a társak sem tétlenkedtek. Keverték a levet, kóstolgattak, a burgonya keménysége, illetve puhasága volt a fő kérdés. Meg persze a fűszerezés is, mert nem szerettek volna ízetlen levessel előállni. Végül jól sikerült a munka, volt is öröm azok között, akik kaphattak a jó falatokból.

Még mielőtt megkezdődhetett volna a közös étkezés, az egybegyűltek kölcsönösen köszöntötték egymást, a szeretet ünnepének délutánján.

 Köszönet mindenkinek


Az alapítványi gondozóhely egyházi vezetés alatt áll, az élén Gibizer István áll. Aki maga is ott volt az ételosztás idején, az épületben. A szociális ügyekben jártas szakember megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon azoknak, akik az egész évben segítették őket. Közöttük volt Kadia György, Kator György, illetve a Schuller Kft. is. Nélkülük sokkal kevesebbet tudtak volna bármit is adni a szegényeknek. Akik nincsenek kevesen, hiszen csupán ennél az alapítványnál 75 főre van működési engedély, amit a szabályok betartásával, 112 és fél főre szoktak kibővíteni. Ez úgy lehetséges, hogy egyszerre, szinte soha nincsen jelen mindenki a házban.


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com