Dél-Dunántúl

November 1-jétől újra nyitva áll a hajléktalanok éjjeli menedékhelye Siófokon, ahol a fedél nélkül élők átvészelhetik a téli krízis időszakot. 

A szálló április 30-ig biztosít meleg éjszakákat a hajléktalanoknak, akiknek akár az életet is jelentheti, hogy a hideg éjszakákon van hol meghúzódniuk.

Siófok hosszú évek óta önként vállalt feladatként gondoskodik a város utcáin élő hajlaktalanok ellátásáról. A téli időszakban rendszeresen mintegy 40-50 ember tartózkodik az éjszakai menedékhelyen, ahol adott a tisztálkodási és mosatási lehetőség. A nappali melegedővel kiegészülve a siófoki hajléktalanok naponta háromszori étkezéshez is hozzájutnak, illetve szociális munkások segítik a fedél nélküliek metálhigiénés gondozását. A segítők minden esetben foglalkoznak a hajléktalanokkal, megpróbálják olyan tanácsokkal ellátni őket, hogy vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba, és akár munkát tudjanak vállalni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy növekszik az utcára kerülő nők és idős emberek száma.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com