Dél-Dunántúl

Paks | Kétszáz liter babgulyást főzött idén Molnár Imréné. Már hét évre nyúlik vissza, hogy az ünnepre két kondérral főz, hol pörköltet, hol gulyást. Első ízben a hajléktalanokat hívta asztalához, aztán mindenkit, aki örömmel vett egy tál meleg ételt, némi ajándékot. Ancika, aki egyébként egy igazi civil, azaz nem karitatív, vagy egyéb szervezet tagja, immár hét éve a Városi Múzeum mellett állít sátrat segítőivel december 23-án.

lőtte gyűjti az adományokat, amelyekből ajándékcsomagokat készít. Tavaly 320 pakk fogyott, idén 340-et készítettek. Ezekbe nem használt holmi, hanem új darabok, cipők, ruhák, játékok kerültek. Tucatjával sorakoztak a zsákok, amiből bárki választhatott, Ancika ugyanis nem kéri, hogy igazolják a rászorultságukat azok, akik elfogadják az ajándékokat. vissza, hogy az ünnepre két kondérral főz, hol pörköltet, hol gulyást.

Két nagy kondérban rotyogott a finom, sűrű, tartalmas leves, mellé friss kenyeret kínált Ancika (Fotó: Gottvald Károly) Két nagy kondérban rotyogott a finom, sűrű, tartalmas leves, mellé friss kenyeret kínált Ancika (Fotó: Gottvald Károly)

Első ízben a hajléktalanokat hívta asztalához, aztán mindenkit, aki örömmel vett egy tál meleg ételt, némi ajándékot. Ancika, aki egyébként egy igazi civil, azaz nem karitatív, vagy egyéb szervezet tagja, immár hét éve a Városi Múzeum mellett állít sátrat segítőivel december 23-án.

lőtte gyűjti az adományokat, amelyekből ajándékcsomagokat készít. Tavaly 320 pakk fogyott, idén 340-et készítettek. Ezekbe nem használt holmi, hanem új darabok, cipők, ruhák, játékok kerültek. Tucatjával sorakoztak a zsákok, amiből bárki választhatott, Ancika ugyanis nem kéri, hogy igazolják a rászorultságukat azok, akik elfogadják az ajándékokat.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Idén harminc kiló babot válogatott, nem beszélve a többi hozzávalóról, hogy elkészítse a két bográcsnyi sűrű, finom babgulyást, ami mellé friss kenyeret, kalácsot kínált a támogatók jóvoltából. Hurka, kolbász, sőt még pacal is került az asztalra, utóbbi egy vendéglátós vállalkozónak köszönhetően, aki minden évben gondol a szegényekre.

Molnárné elárulta, hogy nagyon nehezen indult be idén a gyűjtés, akik korábban segítettek, adtak most is, de keveset. Aztán az utolsó héten egymásnak adták a kilincset a jótékonykodók, így sok ajándék került a közös karácsonyfa alá, amelynél – mint eddig mindig – most is elénekelték a Himnuszt, s csak utána ültek asztalhoz.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com