Dél-Dunántúl

– Nincs hova mennem szilveszterkor. Esetleg megnézem a tűzijátékot. Tudod, az ünnepek nálunk másként telnek. A szállón idén is veszekedés és marakodás uralta a karácsony estéket az ittasság miatt. Sokan kimennek az utcára, és már részegen térnek vissza, agresszívan viselkednek – emlékszik vissza a szeretet ünnepére egy hajléktalan hölgy, aki nevét nem akarta elárulni.

– Ha lenne egy jó társaság, kis baráti kör, talán szívesebben mozdulnék ki. Bár beteg vagyok, így leginkább nyugalomra van szükségem – tette hozzá.

Húsz éve vesztette el otthonát, de még élénken emlékszik, akkoriban sem teltek másként az óév utolsó órái. Csendes magányban töltötte az ünnepet, mely azóta is csak nevében maradt ünnep a számára.
A mostanira sem készül, úgy tervezi, rádiót hallgat majd. Így legalább nem idegesíti semmi. Hiszen beteg vagyok – ismétli el újra. Azt mondja, agydaganata van. Gyógyszereket is szed, így még az éjféli pezsgővel is legfeljebb gondolatban koccinthatna.

– Nagyon lassan megy itt az idő – sóhajtotta. Kérdésemre, hol lenne legszívesebben szilveszterkor, csak ennyit mondott: bárhol, csak nem itt. Persze nem a szállóval van a gond, hisz a vezetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügyfelek (így nevezik a bent lakókat) a legemberségesebb körülmények között élhessenek.
 

  Meleg étel az év utolsó napján is kerül az asztalra a hajléktalan szállón. Külön programot nem szerveznek a fedél nélkül élőknek Fotó: K. A. Meleg étel az év utolsó napján is kerül az asztalra a hajléktalan szállón. Külön programot nem szerveznek a fedél nélkül élőknek Fotó: K. A.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com