Dél-Dunántúl

Január 2-án, szombaton találtak egy megfagyott hajléktalan férfi Pécs Belvárosának szélén. A férfi elesett, megütötte magát, és eszméletlenül fagyott meg. Az eset rendkívülinek minősül, de ráirányítja a figyelmet a hajléktalanok helyzetére.

Talán a legkevesebb politikai vita a városházán a hajléktalan-ellátás kérdésében van és volt, ezt a területet szocialista és fideszes vezetés esetén is jónak ítélte az aktuális városvezetés és az ellenzék is. Pedig igen érzékeny területről van szó, hiszen télen a megfagyás, nyáron pedig a kiszáradás fenyegeti az utcán élőket, akadnak szakemberek, akik szerint az utóbbi veszélyesebb, ekkor kell jobban figyelni. Most azonban egy megfagyásos eset irányította rá a figyelmet a kérdésre.

 

 

 

Nem csak az utcán élőkre, az otthonukban fagyoskodókra is oda kell figyelni

 

- Tavaly télen és idén is egy-egy megfagyásos eset történt Pécsett, persze már ez is sok – kezdte Csizi Péter, a népjóléti és sportbizottság vezetője. – Ami igazán szomorú az idei esetben, hogy ugyan éjszaka történt, de meglehetősen forgalmas útvonalon, ez pedig az emberi segítőkészségről is árulkodik. Létrehoztunk egy diszpécserszolgálatot, a 72/233-169-es telefonon lehet bejelentést tenni hasonló esetekről. Ennek a szolgálatnak, és a széleskörű ismertségének köszönhető, hogy már eredményes mentésről is be tudunk számolni. Egy otthonában élő emberről van szó, ez egyébként szintén fokozottan veszélyes szituáció, ugyanis sokkal nehezebb észrevenni, mint a nyílt utcán földön fekvő embereket. Az év eleji haláleset egyébként azért is rendkívüli, mert az elhunyt elesett, beverte a fejét, tehát kvázi balesetet szenvedett, eszméletvesztése miatt hűlt ki és hunyt el.

 

Abban egyébként szocialista és fideszes politikusok is egyetértenek, hogy Pécsett az egyik legfejlettebb a hajléktalan-ellátás Magyarországon, talán az országban az egyik legjobban működő.

- Ennek ellenére, éppen ez a haláleset világít rá, hogy van még tennivaló, az egész szociális rendszerünket átvilágítjuk, hogy hatékonyabban, és ha lehet olcsóbban tudjunk működni – tette hozzá Csizi Péter.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com