a világból

Tovább szedi áldozatait a tél Európa keleti felében. Lengyelországban november óta már több mint kétszáz ember halt meg a hideg miatt, többségük hajléktalan. Romániában nyolc új halálesetről tudnak: az elmúlt egy hétben velük együtt már harmincegyen haltak meg, főként az ország északkeleti részében. Romániában hol ma hajnalra is mínusz 20 fok alá csökkent a hőmérséklet, nyolc ember vesztette életét a rendkívüli hideg miatt, ezzel harmincegyre emelkedett az elmúlt hét napban fagyhalált szenvedettek száma. A székelyföldi Csíkszeredában ezúttal is mínusz 32 fokos volt a hideg.

Lengyelországban a hőmérséklet mínusz 30 Celsius-fok körül volt keddre virradó éjjel - közölte Kamila Szala rendőrségi szóvivő. „A hideg tíz embert ölt meg tegnap óta, miután vasárnap már tizenegynek okozta halálát” - mondta a szóvivő. Ezzel 212-re nőtt a fagyhalottak száma november óta - tette hozzá. Az áldozatok többsége 35 és 60 év közötti, állandó lakhely nélküli ember.

Kedd reggel mintegy ötezer háztartás volt áram nélkül az ország déli részén, egy részük már több napja, miután sok vezeték leszakadt a hó és jég súlya alatt - közölték a belügyminisztérium válságközpontjában.

Nagyon hideg van Ukrajnában és Oroszországban is: Moszkvában például szerda reggel mínusz 27 fokot mértek. Ott anticiklon határozta meg az időjárást, abnormálisan magas volt a légnyomás. A várost napok óta szmog lepi be, de a hét második felére „felmelegedést”, mínusz 15 fokot, a hét végére pedig már szinte tavaszi időjárást, mínusz 5 Celsius-fokot ígérnek a meteorológusok.

A hőmérséklet Oroszország központi részén januárban eddig a sokévi átlag alatt maradt, kedden 9 Celsius-fokkal maradt el az átlagtól

Az ukrán oktatási minisztérium honlapján kedden közzétett jelentés szerint az ország huszonkét megyéjében és a Krímben 8965 iskolában – a tanintézetek 45,6 százalékában – szünetel az oktatás a nagy hideg miatt. A fagyszünet a tanulók 29 százalékát, mintegy 1,25 millió diákot érint. A legtöbb helyen az elemi iskolákat és az alsó tagozatos osztályokat zárták be.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com