Dél-Dunántúl

Az erőszakos kéregetőket és a békés adománygyűjtőket sem tűri a városvezetés, de nem csak tiltásban, megoldásban is gondolkodnak

Tiltanák a koldulást Pécs történelmi belvárosában, a javaslatról márciusban döntene a város közgyűlése - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
   
A tervezett intézkedés kapcsán egyetértés mutatkozik a helyi politikai erők között. Egyre többen gondolják úgy, hogy Kaposvárhoz és Szegedhez hasonlóan tenni kellene valamit a járókelőket zaklató, gyakran erőszakos kéregetők ellen. A tiltás a baranyai megyeszékhely számára a város imázsának védelme érdekében is fontos lenne, hiszen idén Pécs Európa egyik kulturális fővárosa.

koldus


   
A pécsi rendőrség képes lenne betartatni az új szabályt, már csak azért is, mert tavasszal harminccal több rendőr lesz a város utcáin. A Pécsnek példát jelentő kaposvári és szegedi szabályozás miatt ugyanakkor már többen az Alkotmánybírósághoz fordultak - olvasható a baranyai napilapban.

A tervek szerint nem csak erőszakos módszerekkel koldulókat tiltanák ki, hanem azokat is, akik újságot árulnak vagy egy táblával a nyakukban várják az adományokat. A Baptista szeretetszolgálat felajánlotta a segítségét, a részletekről egyeztetnek a városvezetéssel. A TÁMASZ Alapítványnál is egyetértenek azzal, hogy a belvárosi koldusok problémáját valamiképpen rendezni kell, ám nem mindegy milyen módon – hangsúlyozza Hajdu Krisztián szakmai vezető. Az mindenképpen jó hír, hogy nem csupán kitiltani szeretnék a koldusokat a belvárosból, akiknek nagy része biztosan hajléktalan is, hanem ezzel párhuzamosan fejlesztenék is az ellátórendszert.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com