a világból

"Emberhez méltó jövő építésére" szólított fel XVI. Benedek pápa vasárnap Rómában, ahol ellátogatott a Caritas hajléktalanközpontba a Termini főpályaudvar mellett. "Biztatni kívánom nem csak a katolikusokat, hanem minden jó szándékú embert, különösen azokat, akiknek felelős beosztásuk van a közigazgatásban és különböző intézményekben, hogy kötelezzék el magukat egy emberhez méltó jövő építéséért" - mondta a katolikus egyházfő.

Utalva arra, hogy e látogatást "a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni harc éve" keretében tette, a pápa "igazi fejlődésért, igazságosabb és testvéribb társadalom megteremtéséért" szállt síkra olyan időben, amikor "a profit logikája és az önérdek követése tűnik uralkodónak".

"Az egyház mélységesen szeret és nem hagy cserben titeket" - mondta, miután kezet fogott a központ lakóival, köztük számos bevándorlóval. A Caritas központ már több mint egymillió embert fogadott be 1987-es létrejötte óta, s naponta mintegy 500 adag meleg ételt oszt ki.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #2 Buzás Endre 2010-02-15 14:15 Idézet
 
 
+1 #1 Buzás Endre 2010-02-14 18:03
A Caritas hajléktalanközp ontban mi jártunk a diszivel, majd teszek fel róla képeket, olyan fapados szerű ahol kis ablak nélküli "fülkék" vannak benne 2 vagy 4 darab emelet ággyal. A vizesblokkjuk irigylésreméltó volt, és az ingyenkonyha felszereltsége.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com