Dél-Dunántúl

Elindult a teajárat Kaposváron; március végéig a meleg ital mellett élelmiszert, szükség szerint takarót és ruhaneműt is adnak a hajléktalanoknak – közölte Gulyás János, a helyi Nyitott Kapu Hajléktalangondozási Központ vezetője keddenA szakember tájékoztatása szerint december végéig elegendő készletük van a városban napi rendszerességgel körútra induló teajárat működtetéséhez, azt követően pedig egy minap kapott, még nem hivatalos információ szerint a Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatán elnyert forrásból segíthetnek az utcán élőknek, akik a támogatásnak köszönhetően egészségügyi ellátásban is részesülnek.

A somogyi megyeszékhelyen mintegy 300 hajléktalanról van tudomása a gondozási központnak, egyharmadukkal rendszeres, míg egy másik harmaddal alkalmi kapcsolatot tartanak. A teajárattal a napi étkezéshez biztosítanak teát, kenyeret, konzervet, a külterületeken élőknek pedig egy alkalommal egy hétre elegendő élelmiszert osztanak, amelyet azok a gondozási központban vehetnek át. A múlt télen egy-egy hajléktalan csaknem 30 ezer forintnyi élelmet kapott, ami nem túl sok, de elég volt egy naponkénti szerény étkezéshez – mondta a központ vezetője.

Gulyás János közölte: a kaposvári hajléktalanok száma az utóbbi években nem változott, azonban több lett a pszichiátriai problémával küzdő, kiszolgáltatott, magatehetetlen ember. Az utcán élők ellátása mellett a gondozási központban 40 embernek tudnak éjszakai szállást adni, de szükség esetén kétszer ennyi rászorulót is el tudnak helyezni – mondta a központ vezetője, aki nagy eredménynek tartja, hogy a jelenlegi 36 befogadott kétharmadának van munkája.

A szakember tájékoztatása szerint a nappali melegedőt csaknem százan veszik igénybe: vannak, akik ebédet, mások tízórait is kapnak, használják a könyvtárat, és lehetőségük van a tisztálkodásra is.
.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com