Dél-Dunántúl

Egyre több hajléktalan tűnik fel a vasútállomáson, lassan már átmeneti szállásként üzemel a váróterem.

Áporodott szag, galambpiszok: főként ez háborítja fel a kaposvári vasúti pályaudvarra érkezőket. Hajnalonként gyakran hajléktalanok foglalják el a padokat, így az utasok a hideg váróteremben toporognak.
– Fél órát kellett várnom ezen az állomáson a csatlakozásra – osztotta meg kalandjait a Sonline.hu-val egy utas. – Az utasok kint álldogáltak, fáztak, mivel a csarnokban az összes padon egy-egy hajléktalan feküdt. A MÁV megengedheti ezt magának? Örülhetnének, hogy vannak, akik még vonattal utaznak.

Ahogy hidegre fordult az időjárás, egyre több hajléktalan tűnik fel a vasútállomáson. Lassan már nem hivatalos átmeneti szállásként üzemel a váróterem. Bár éjfél előtt bezárják a csarnok ajtaját és csak hajnali fél négy körül nyitják ki ismét, reggelente több fedél nélküli ember fekszik a padokon.

– Ezzel a problémával nem tudunk mit kezdeni – tárta szét a kezét egy helyi vasutas. – A múlt héten két-három férfi aludt itt. Ahogy bejött a hideg, reggel már heten voltak. Időnként randalíroznak, kiabálnak, ilyenkor szólunk a rendőröknek. Némelyik alak jól berúg és fogalma sincs, hogy mit tesz.

Azt látják, pontosan szólva érzik az utasok. Gyomorforgató szagok közeli illemhelyről árulkodnak. Néhányan a kisposta közeli bokornál végzik el dolgukat. Röpke szagmintát vettünk a váróteremben is...

Hát ez sem illatszerbolt... – sommáz egy fiatalasszony. Fázósan húzza össze magán prémes kabátját, a nyugalom kedvéért a csarnok melletti folyosón várt a siófoki járatra. – Hihetetlen, hogy egy ekkora váróteremben csak négy pad van és azon nem sietős utasok üldögélnek. A vasút nagyobb figyelmet szentelhetne a rendre és a tisztaságra. És bár kedvelem az állatokat, az még sincs rendjén, hogy galambok repkednek a csarnokban. Ide nem járnak ellenőrök? Az is érthetetlen, hogy miért nincs egy kellemes fűtött hely a váróteremnél.

Imre Lászlóné, a MÁV regionális szóvivője megkeresésünkre kifejtette: a csarnokot naponta takarítják. A hajléktalanokkal kapcsolatos felvetés kapcsán arról beszélt: csak érvényes menetjeggyel lehet az állomáson tartózkodni. Igyekeznek orvosolni a problémát, talán a gyakoribb járőrözés segít a helyzeten.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com