Dél-Dunántúl

Pénzügyi okokból késik az ideiglenes működési engedéllyel rendelkező szekszárdi hajléktalanszálló bővítése, a szálló decemberben teljes kihasználtsággal működik.

A huszonhat férőhelyes szálló bővítésére a tolnai megyeszékhely önkormányzata még 2009-ben nyert el 24 millió forintos európai uniós támogatást. A szükséges átalakítást azért nem kezdték el, mert a közgyűlés – még novemberi ülésén – magasnak tartotta a munkára érkezett ajánlatok csaknem 40 millió forintos összegét.

Az intézmény azért rendelkezik ideiglenes működési engedéllyel, mert nem biztosítja az ellátottaknak az előírt 4 négyzetméternyi területet: az átmeneti szállón egy hajléktalanra mindössze 2,2 négyzetméter jut. Az intézmény ideiglenes engedélye 2012. december 31-ig szól.

Szűcs László, a szekszárdi hajléktalansegítő szolgálat szakmai vezetője elmondta: a szálló decemberben teljes kihasználtsággal működik, a hideg miatt a nappali melegedőt is megnyitották a hajléktalanok előtt. Itt matracokon, ágyakon további 10-15 embernek adnak szállást.

Szekszárdon 100-120 hajléktalan él, közülük 30-40-en meleg ételt is kapnak a hajléktalanszállón. A segítő szolgálat a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatásának köszönhetően hamarosan reggelit is tud adni a rászorulóknak – tette hozzá a szolgálat vezetője.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com