Észak-Alföld

 

Hideg idő – Debrecenben melegedők és állandó orvosi ellátás várja a rászorulókat
 

Debrecen, 2012. február 1., szerda (MTI) – Debrecenben háromszáznál több embert tudnak fogadni az éjjeli menedékek és melegedők, emellett napi 24 órás orvosi ellátást is biztosítanak a rászorulóknak – mondta el Szemerédy Zsolt, a városi hajléktalanellátásért felelős Refomix Nonprofit Kft. ügyvezetője szerdán az MTI-nek.

Közlése szerint a mostani hideg időjárás ellenére sem kellett rendkívüli intézkedéseket hozniuk, “a szokásos téli üzemmódban működik az ellátás”. Debrecenben 320 férőhely van a hajléktalanszállókon, fűthető konténerekben pedig további 20 ágyat tudnak biztosítani. A szállásokon 80 helyet külön a családosoknak alakítottak ki – tájékoztatott Szemerédy Zsolt. Hozzáfűzte: ha az időjárás a mostaninál is zordabbra fordulna, további 20-30 férőhelyet tudnának megnyitni. A vállalat 55 munkatársa naponta többször is indít “teajáratot”: felkeresik az utcán élőket, forró teát és ételt osztanak nekik. A 35 férőhelyes egészségügyi centrumukban 18 orvos és 12 ápoló folyamatosan biztosítja az orvosi ellátást is.
Kiemelte, hogy a kapacitásuk elég a város hajléktalanjainak ellátására, de szükség esetén további matracokkal és újabb termek megnyitásával is szorítanak helyet. “Senkit nem hagyunk az utcán” – tette hozzá. Az ügyvezető felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy bár éjjel-nappal működő ügyfélszolgálatuk van, ha bárki magatehetetlen embert az utcán fekve lát, azonnal hívja a mentőket, hiszen a kemény fagyban néhány perc alatt is kihűlhet az ember.
Dobos Zita, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a Magyar Református Szeretetszolgálat is indított teajáratot Debrecenben. Munkatársaik és önkéntesek a rászorulóknak szendvicset, forró teát, C-vitamint és édességet osztanak Debrecen több pontján.

htzs \ blz
MTI

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com