Észak-Alföld

A társadalom peremére szorultaknak nyújtott segítséget a napokban lezárult „Foglak” program, melynek keretén belül a kiválasztottak szakmához, munkához és albérlethez jutottak. – Komplex segítséget szerettünk volna nyújtani az önálló életkezdéséhez – mondja Dezanove Bartolomeu Ignacio, a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat intézményvezetője. – Pszichológusok, szociális szakemberek segítségével válogattuk ki azokat, akik részt vehettek az OKJ-s parkgondozói képzésen és miután sikeres vizsgát tettek, munkába állhattak.

A lakhatáshoz is hozzájárultunk, volt akinek az albérleti díját, volt akinek a rezsijét fedeztük, a többi költség azonban már rájuk hárult. Több mint másfél éve indult a most záruló projekt, amelynek keretén belül huszonöt hajléktalan szerezett szakmát – nyilatkozta az intézményvezető.

Dr. Siskáné Edit másfél éve még az utcán tengődött, most boldogan meséli tapasztalatait és nem győz hálálkodni a rajta segítőknek. – Másodszori nekifutásra sikerült bekerülnöm a programba és nagyon boldogan vágtam bele, hisz így lehetőségem nyílt kiszakadni abból a nem túl kellemes élethelyzetből, amibe korábban önhibámon kívül kerültem. Lelkiekben és anyagilag is támogattak minket, az pedig, hogy szakmát szerezhettünk és munkába állhattunk biztosan segít visszaintegrálódni – nyilatkozta lapunknak.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com