Észak-Alföld

Debrecen – Szinte beköltözött a Doberdó utcai játszótérre egy hajléktalan. A lakók hetek óta bosszankodnak az ürülék és a sok szemét miatt. A közterület-felügyelet azonban szinte tehetetlenek: csak akkor intézkedhetnek, ha tetten érik a hajléktalant – addig marad a figyelmeztetés.
A Doberdó utcai játszótér melletti fa tövét használta vécének valaki. A lakók azt mondják, hogy egy hónapja rendszeresen a játszótéren végzi dolgát egy hajléktalan. Egy ideig várták, hogy valaki eltakarítja az ürüléket, végül maguk takarítottak. A lakók a problémát már jelezték a közterület-felügyeletnek. A közterület felügyelők csak tettenérés esetén indíthatnak eljárást, eddig csak figyelmeztetni tudtak.

- Figyelmeztették az ott lévő hajléktalanokat, hogy nem használhatják a közterületet vécéként. Elsősorban késő este vagy éjszaka fogjuk ellenőrizni őket, és amennyiben azt tapasztalják a felügyelők, hogy a közterületet életvitelszerűen használják, akkor mindenféleképpen eljárást fognak velük szemben indítani – tájékoztatott Tőzsér Gyula, a Debreceni Közterület-felügyelet osztályvezetője.

A játszótér megtisztítását a Városüzemeltetési Osztály kedden rendelte meg a Dehusztól.

- Ki fognak menni, fertőtlenítik a játszó eszközöket, a homokot rotálják, fertőtlenítik, de ha holnap, holnap után a hajléktalanok ismét oda mennek, akkor ugyanez a probléma elő fog jönni, akkor ismét szólni fogunk a Dehusznak – mondta el Baranyi Tamás, a városüzemeltetési osztály csoportvezető.

A Dehusz azt ígérte: legkésőbb szerda reggelre megtisztítják a területet.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com