Észak-Alföld

Debrecen - Kósa szerint az Alkotmánybíróság döntése meghozatalakor figyelmen kívül hagyta a kockázatokat.
Mintegy négyszáz férőhelyre emelték a hajléktalan ellátó központok (nappali és éjszakai melegedők, szállók és átmeneti otthonok) kapacitását a tél beálltával Debrecenben, melyek nagy részét a Refomix Kht. üzemelteti. Ez elegendő ahhoz, hogy mindenkinek segítséget tudjanak nyújtani, aki azt kéri – foglalhatók össze Kósa Lajos szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottak, ahol egy új Szalkai utcai 18 férőhelyes átmeneti szállás létesítését is bejelentette. A polgármester elmondta, a megyeszékhelyen becslések szerint 600-700 hajléktalan él, ám pontos adataik nincsenek, mert az összeírásra nincs megfelelő módszer, ráadásul e csoportban olyanok is vannak akiknek megoldott a lakhatása, csak az nem alkalmas a téli tartózkodásra.

Amit tudnak, megtesznek

 – Azt tudjuk, hogy megközelítőleg háromszázan veszik igénybe az ellátást, a többiek viszont életvitelszerűen a közterületeken (erdőkben, állomáson, trafóházakban stb.) húzódnak meg – folytatta, kiemelve: őket az alkotmánybíróság döntése értelmében akkor sem vihetik be a szállókra például a rendőrök, ha látják, hogy kihűlés közeli állapotban vannak. Úgy fogalmazott, az Alkotmánybíróság döntése figyelmen kívül hagyta a humanitárius szempontokat, az ezzel járó kockázatokat és azt is, hogy mi a hajléktalanok egy jelentős részére jellemző magatartás. – Ez ellen nem tudunk mit tenni, így a csütörtöki közgyűlésen mi is módosítjuk az erre vonatkozó rendeletünket – tette hozzá. Hangsúlyozta: továbbra is mindent megtesznek, hogy segítsék az utcán élőket.


HBN


Hová mehetnek?

Wesselényi u. 55. + téli kapacitás

Dobozi u. 2/D. + téli kapacitás

Átmeneti szállások a Derék utcán és a Szávay Pál utcán, illetve a Kádár dűlőn – összesen 98 hely – nincs téli bővítés

Családok átmeneti szállása 80 férőhely – nincs téli bővítésSzóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com